Onder mijn huid – Marlies Slegers – Mijn mening in het kort

  • Titel – Onder mijn huid
  • Auteur – Marlies Slegers
  • Uitgever – Luitingh-Sijthoff
  • Aantal pagina’s – 224
  • Uitgave – Paperback en ebook
  • ISBN –  9789021016641
  • Verschenen –  augustus 2015
  • Genre – Kind & Jeugd

Onder mijn huid-framed

Achterflap

Je weet toch dat je eigenlijk geen keus hebt, Coco. Je wilt toch niet dat ik de foto echt verspreid? Dat ik je leven tot een hel maak? Zeg het maar…

Coco is al heel lang verliefd op Nick. Ze is dan ook over the moon als hij laat merken dat hij haar ook leuk vindt. Met Nick kan ze over alle praten, ook over de moeizame relatie met haar vader. Dan vraagt hij of ze een naaktfoto van zichzelf stuurt. Coco aarzelt, maar doet het toch wanneer hij belooft alles meteen te deleten. Het gaat een tijdje goed, tot Coco erachter komt dat Nick screenshots van haar aan zijn vrienden heeft laten zien. Ze is woedend en maakt het uit. Niet lang daarna krijgt ze via een anonieme afzender een naaktfoto van zichzelf toegestuurd. Als ze niet binnen 24 uur een nieuwe stuurt, gaat haar foto viraal…Wie bedreigt haar? Is het Nick? Of iemand anders?

Mijn mening in het kort

Ik was al geruime tijd nieuwsgierig naar dit boek en toen deze bij de bibliotheek beschikbaar kwam heb ik het boek snel opgehaald. Het thema sexting dat in Onder mijn huid beschreven wordt is helaas maar al te actueel.

Sexting is het verspreiden of delen van seksueel getinte foto’s of berichten via mobiele telefoons of andere mobiele media. De term is afgeleid van sex (verwijst naar de seksuele inhoud) en texting (sms/mms).

Zelf ben ik van een wat oudere generatie en in mijn tienertijd had je nog geen internet en smartphones. Maar wat wordt dit goed beschreven door Marlies Slegers. Dit is de eerste Young Adult die ze heeft geschreven, maar ze heeft zich heel goed ingeleefd in de gedachten en gevoelens van een onzekere en verliefde tiener. De wanhoop van Coco is intens voelbaar en bij een bepaald gedeelte in het boek had ik het kippenvel op mijn armen staan. Wat jaloezie toch kan aanrichten…

Onder mijn huid laat zich makkelijk lezen en heeft een lichte spanning in zich. Heldere taal maar ook een zeer heldere les. Hoewel er ook volwassenen zijn die aan sexting doen, de opgroeiende tiener is vaak nog onzeker en daardoor ook veel meer kwetsbaar. Marlies beschrijft in Onder mijn huid op duidelijke wijze welke risico’s sexting met zich meebrengt en dit boek geldt als een goede waarschuwing. Een boek dat in ieder geval elke tiener moet lezen!

sterstersterster

Onder mijn huid is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

Of loop net als ik eens naar binnen bij de Bibliotheek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *