Ondraaglijk spannend, ontroerend en hartverscheurend: een briljante thriller

Persbericht Uitgeverij Fontein, 6 november 2017

Andrew Gross heeft met Alleen hij een bloedstollende en aangrijpende thriller geschreven waarin de gruwelen van de Tweede Wereldoorlog in het algemeen en die van Auschwitz in het bijzonder centraal staan.

  1. Terwijl in Europa de Tweede Wereldoorlog voortduurt, werken de Amerikanen uit alle macht aan het Manhattanproject. De code die ontbreekt is ontwikkeld door de Poolse natuurkundige Alfred Mendl, die uit het getto van Warschau op transport naar Auschwitz is gezet.

De jonge Pool Nathan Blum is Europa ontvlucht en werkt als vertaler voor de Amerikanen. Hij spreekt vloeiend Duits en Pools, hij is vindingrijk en nu hij alles en iedereen is verloren in de oorlog, is hij vooral vastbesloten zijn leven een zinvolle nieuwe wending te geven. Wanneer de Amerikanen hem vragen het welhaast onmogelijke te doen, aarzelt hij niet. Hij zal terugkeren naar Europa en infiltreren in Auschwitz in een poging Alfred Mendl te bevrijden.

Andrew Gross | Alleen hij | 9789026142697 | € 20,- | Verschijnt op 14 november

Benieuwd? Lees hier een fragment

De pers over Alleen hij

‘Alleen hij móét worden verteld: je voelt hoe het verleden je vastgrijpt vanaf de eerste pagina’s. Als schrijver van boeken over WOII, als interviewer van overlevenden van de Holocaust en als lezer zeg ik je: lees dit boek!’– Jenna Blum, auteur van Het familieportret

‘Onmogelijk weg te leggen, deze must read van Andrew Gross!’ – Lee Child

‘De mix van familieverhaal, historie, spanning en intriges maakt het onbetwist Gross’ beste boek tot zover.’ – Steve Berry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *