Ontvangen en nog te lezen: Orphan X – Gregg Hurwitz

OrphanXHij is een mythische figuur, een man wiens naam alleen maar wordt gefluisterd. De Nowhere Man. Er wordt beweerd dat hij alles zal doen om je te beschermen als je om zijn hulp vraagt en dat hij nooit faalt. Maar de Nowhere Man is geen sprookje, hij bestaat echt…

Evan Smoak zet zijn aanzienlijke persoonlijke vaardigheden en middelen in om hen te helpen die zich tot niemand anders kunnen wenden. Als kind werd hij geselecteerd voor het Orphan-project, een officieel niet-bestaand trainingsprogramma binnen de geheime dienst. De Orphans werden opgeleid tot de beste sluipmoordenaars ter wereld en de allerbeste onder hen was Orphan X: Evan Smoak. Maar op een dag verdween Evan in het niets.

Gregg Hurwitz, auteur van onder andere Jij bent de volgende en Dan sterft ze, groeide op in de omgeving van San Francisco en woont tegenwoordig in Los Angeles. Hij studeerde Engels en psychologie aan Harvard en vervolgde zijn studie aan Trinty College (Oxford University), waar hij zich specialiseerde in de tragedies van William Shakespeare. Tijdens zijn studie speelde hij fanatiek voetbal en dit doet hij nog steeds graag, alleen minder fanatiek. Naast het schrijven van zijn thrillers schreef Gregg Hurwitz screenplays voor bekende Hollywood-producers, bedacht hij tv-series voor Warner Studios en schreef hij voor Marvel comics.

Gregg schreef zijn eerste boek tijdens zijn afstuderen. Hij doet altijd grondig onderzoek voor zijn thrillers, zo heeft hij met op testterreinen met explosieven rondgelopen en is undercover gegaan in cultgroepen.  Zijn thriller De misdaadschrijver kwam op de shortlist voor de Ian Fleming Steel Dagger Award en werd door de International Thriller Writers Association tot de beste thriller van 2007 benoemd. Zijn volgende boek Vertrouw niemand werd genomineerd voor de Crimespree Award 2010. In augustus 2011 verscheen zijn boek Dan sterft ze. Jij bent de volgende verscheen in 2015. Zijn nieuwste thriller Orphan X zal 27 september 2016 verschijnen.

Dit boek zat in de goodiebag, ontvangen tijdens het eerste bloggersevent van A.W. Bruna Uitgevers.

Op de site van A.W. Bruna is een leesfragment te vinden van Orphan X.

Titel: Orphan X|Auteur: Gregg Hurwitz
Uitgever: A.W. Bruna|ISBN: 978-94-005-0738-8|Blz:400
Vertaling: Erik de Vries

Orphan X is vanaf 27 september verkrijgbaar (maar nu al te reserveren) bij de lokale boekhandel of via:
Bol
Bruna
Libris
AKO
Eci

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *