Genre,  Liefdesroman

Opnieuw verbonden – Wilma Hollander – Recensie

  • Titel – Opnieuw verbonden
  • Auteur –  Wilma Hollander
  • Uitgever – Ellessy
  • Aantal pagina’s – 298
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789086602537
  • Verschenen –  mei 2014
  • Genre – liefdesroman

De vier musketiers

Wilma Hollander heeft in haar leven veel ondernomen en oefende uiteenlopende beroepen uit van stewardess tot concertorganisator. Nu leeft ze al jaren het bestaan van schrijfster.De schrijfster woont sinds 2005 op het schiereiland Pilion. Behalve het schrijven van romans, de promotie daarvan op de social media en haar Leven in Pilion-columns op haar eigen website, is ze vaste columniste voor de online krant Vlaardingen24 en Vriendinnenonline.nl. Daarnaast werkt de schrijfster als boekvertaler en eindredactrice voor Harlequin Holland, corrigeert en redigeert ze manuscripten voor diverse uitgeverijen en begeleidt ze andere schrijvers, zowel via haar online-schrijfcoaching workshop als tijdens de schrijfretraites in Pilion.

In Opnieuw verbonden runt Martine samen met haar man Vangelis en haar zoon Chris een klein hotel op het schiereiland Pilion in Griekenland. Door de crisis wordt het steeds moeilijker om de kamers te verhuren en Martine wil het hotel verkopen en terug gaan naar Nederland. Als haar vriendinnen Agnes, Mette en Janey horen dat het niet goed gaat met Martine, boeken ze meteen een vlucht naar Pilion. De vriendinnen kennen elkaar al vele jaren en hebben al eerder gezamenlijk een vakantie bij Martine doorgebracht. Agnes, Mette en Janey hebben nog regelmatig contact met elkaar, maar ze hadden allemaal al een tijdje niets van Martine gehoord. Martine is een vrouw die niet zo snel om hulp vraagt, maar de vriendinnen bedenken zich geen moment en gaan kijken of ze Martine enige hulp kunnen bieden.

Opnieuw verbonden is een liefdesroman, maar niet zomaar een liefdesroman. Het is een roman met een boodschap. Zodra de vriendinnen in Griekenland zijn, merken ze pas hoe gejaagd hun eigen leven is, en dat de balans ver te zoeken is. Dat je soms in het leven te druk bent met het rekening houden met anderen, waardoor je jezelf en soms ook de liefde vergeet. In Griekenland worden ze zich weer bewust van rust en stilte en van de natuur. Martine, daar en tegen, worstelt nog steeds met haar eigen identiteit.

Jij weet anders nog steeds niet wie je bent. Je voelt je nog steeds de mindere…..’

Dit verhaal gaat ook over vrijheid en acceptatie en dat dit niet in ieder land zo vanzelfsprekend is. Voor een Griekse man is een vrouw meer een statussymbool dan een zelfstandig wezen. Iets wat wij ons in Nederland niet meer kunnen voorstellen. De personages zijn zeer goed beschreven en tijdens het lezen leef je met iedereen persoonlijk mee. Ze vertellen allemaal hun eigen verhaal, vertelt in de derde persoon, een verhaal met onzekerheden en twijfels. Maar ook een verhaal over liefde, het versterken ervan en het vinden van de ware liefde. Vriendschap, liefde en verbondenheid is de rode draad in Opnieuw verbonden.

De mooie uitgebreide dialogen en een vleugje spanning  zorgen ervoor dat je dit boek niet makkelijk weglegt, je blijft benieuwd naar het wel en wee van de vriendinnen. Een heerlijk boek om in weg te duiken op een regenachtige middag.

 

Opnieuw verbonden heb ik gelezen voor Boekenbijlage.nl.

Opnieuw verbonden is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: