Geen categorie

Passie voor boeken Top 10 2014

Het jaar is bijna ten einde en er zijn door mij veel boeken gelezen.  Heel veel goede boeken welke ik met veel plezier heb gelezen en gerecenseerd. Moeilijk om een keuze te maken voor een Top 10, een Top 100 was een stuk makkelijker geweest. Maar na veel wikken en wegen een keuze kunnen maken.

1. Mara, Tirtha en Matsya van Sterre Carron.

sterre

Deze heb ik even samengevoegd want ze zijn gewoon allemaal geweldig en ik ben een grote fan geworden van Sterre Carron en kan niet wachten op het volgende boek. Door het samenvoegen kan ik ook mijn Top 10 een heel klein beetje uitbreiden.

2. Mijn vader was een NSB’er van Elmer den Braber.

Mijn vader was een NSB'er - cover voorkant

Een tijdje geleden werd ik benaderd door de uitgeverij of ik bereid was dit boek te lezen en te recenseren. Een boek dat mijn interesse al had dus natuurlijk wilde ik deze recenseren.
Geen spijt van gehad, een verhaal dat een indruk achterlaat.
Op een gegeven moment is er zelfs een blogtournee georganiseerd samen met een aantal medebloggers waar ik met veel plezier aan mee heb gedaan.

3. Hels van Marcelle Kleine en Marjolein van der Gaag.

10012489_532319916873304_8154583498741452303_n

Hels heb ik mogen recenseren voor Vrouwenthrillers.nl. Marcella Kleine en Marjolein hebben in dit boek hun schrijftalent samengevoegd en dit is voortreffelijk gelukt. Een pageturner van formaat.

4. Schemergebied van Marcella Kleine.

32298986

Schemergebied heb ik ook mogen recenseren voor Vrouwenthrillers. Had eerder het boek Schijnvertoning van Marcella gelezen en deze was mij goed bevallen dus was wel benieuwd naar het nieuwe boek van Marcella.
Een heerlijk spannend boek, moet je gelezen hebben!

5. Moordfamilie van Corinne Vlaminckx.

Moordfamilie

Na veel positieve reacties op Facebook te hebben gelezen dit boek aangeschaft.
Een boek wat zich niet weg laat leggen. Hoge spanning en een vleugje spiritualiteit  voor net dat beetje extra.

6. Verstrikt van Eveline Karman.

boek_9789032514778

Een schitterend debuut gerecenseerd voor Vrouwenthrillers.nl. Eveline heeft goed op de details gelet en er tevens een vlot leesbaar verhaal van gemaakt. Een debutante waarvan ik zeker nog wat verwacht in de toekomst.

7. De dode kamer – Bronja Hoffschlag.

De dode kamer

Ook deze is aangeschaft aan de hand van de positieve reacties op Facebook.
Geen spijt van gehad en ik zit met smart te wachten op het vervolg.

8. Hysteria – Dinie Bell.

cover_hysteria

Gelezen voor Boekenbijlage.nl, een boek dat zeker meer aandacht verdient dat het nu krijgt.
Zeker voor de liefhebbers van de boeken van Virginia Andrews is dit een aanrader!

9. De onderkant van sneeuw – Ilse Ruijters.

boek_9789048822072

De onderkant van sneeuw heb ik onlangs gewonnen via een actie op Facebook.
Een verhaal dat mijn volle aandacht heeft gehad en mij van mijn nachtrust heeft beroofd. En toen ik dacht alles te weten werd ik volkomen verrast door een verpletterende ontknoping!

10. Verboden tranen – Melissa Skaye

Verboden tranen klein

Ik zat meteen vast in het verhaal en kon het boek moeilijk wegleggen. Melissa heeft een prettige, vlotte schrijfstijl en weet de lezer vanaf het begin te boeien.

Wat mij zelf is opgevallen bij het samenstellen van deze lijst is dat ik steeds meer boeken ben gaan lezen van Nederlandse en Vlaamse bodem en ik kan dan ook zeggen dat deze boeken tot mijn favorieten zijn gaan behoren.

In het jaar 2015 gaan ook weer veel mooie boeken verschijnen en ik hoop daar ook veel van te mogen lezen en recenseren.

images (13)jp

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: