Persbericht: Booqees lanceert offline lezen voor op vakantie

Onbeperkt digitale kinderboeken lezen op vakantie, zonder je zorgen te hoeven maken om je datalimiet? Dat kan nu met Booqees. De online kinderboekenbieb biedt sinds vandaag een abonnement aan waarmee ook offline kan worden gelezen.

 

Kinderboeken lezen op de tablet is een ontspannende, plezierige ervaring… mits er wifi is. Gelukkig is het hebben van een stabiele internetverbinding geen noodzaak meer. Want met het nieuwe abonnement van Booqees kan ook offline gelezen worden, overal en altijd.

“Uit eigen onderzoek blijkt dat 76% van onze leden offline wil lezen,” aldus Pieter Havermans, mede-oprichter van Booqees. “Je kunt dus wel zeggen dat er grote behoefte is aan Booqees Plus.” Met een abonnement kan een heel gezin – met of zonder internetverbinding – zo’n 1.100 populaire kinderboeken lezen.

De abonnees van Booqees gaven aan voornamelijk op de achterbank te willen lezen. Ook de (buitenlandse) vakantiebestemming is een favoriete offline leeslocatie.

“Dat zijn ook precies de momenten waarop mijn eigen kinderen buitenshuis lezen,” vertelt Pieter. “Je kunt op weg naar de camping natuurlijk een filmpje aanzetten, maar het is wel zo leuk om af te wisselen met een fijn leesboek.”

Lezen in de zomervakantie is voor kinderen niet alleen leuk, maar ook belangrijk om hun leesniveau op peil te houden. Leerkrachten merken dat hun leerlingen na de zomervakantie soms tot wel twee avi-niveaus achteruit zijn gegaan. Pieter: “Mijn vrouw staat voor de klas en is een groot voorstander van zomerlezen. Kinderen die regelmatig lezen – online of offline – hebben na de vakantie geen last van terugval. En wie leest op de tablet, hoeft ook geen kilo’s boeken mee te sjouwen.”

Probeer Booqees Plus de eerste maand voor maar € 1,-! Daarna kost een Booqees Plus abonnement € 8,99 per maand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *