Persbericht – De visser – John Langan

Abe en Dan verliezen beiden kort na elkaar op tragische wijze hun echtgenotes, waarna de mannen zichzelf verliezen in diep verdriet en drankzucht. Hun gezamenlijke hobby – vissen in de afgelegen kreken van upstate New York – blijkt uiteindelijk hun redding te zijn waarmee ze langzaam weer in het rijk van de levenden raken.

Tijdens een heftige storm vertelt een lokale restauranteigenaar hun een ongelofelijk verhaal dat de rest van hun leven blijvend zal veranderen. De oude man vertelt hun over de ijzingwekkende geschiedenis van Dutchman’s Creek en een door duistere legendes omgeven man, Der Fischer. Rond 1900 zou deze op een dag plotseling zijn verschenen waarna zich overklaarbare zaken bleven voordoen in het gebied rond Dutchman’s Creek. Wandelaars en vissers komen terug met verhalen en ontmoetingen met vermiste of overleden vrienden en familieleden. Sommige wandelaars keren echter nooit meer terug uit de uitgestrekte bossen…

Alex en Dan gaan nog diezelfde dag op weg naar de rivier. Hoewel ze zich voorhouden dat ze enkel willen vissen, hopen de mannen dat er een kern van waarheid schuilt in de onheilspellende verhalen en dat ze nog één keer hun geliefden in de armen kunnen sluiten. Naarmate ze verder in het bos doordringen besluipt hun het vermoeden dat het verhaal van de oude man weleens waar zou kunnen zijn en dat er een oud kwaad in deze bossen schuilt. De scheidslijn tussen werkelijkheid en de duistere geheimen, die zich aan hen openbaren wordt steeds dunner, tot de ontknoping die hen tot een uiterste wanhoopsdaad zal drijven.

John Langan werd voor zijn eerdere boeken genomineerd voor de Bram Stoker Award en de International Horror Guild Award. Daarnaast doceert hij creatieve writing aan de Universiteit van New Paltz en hij is lid van het bestuur van de Shirley Jackson Awards.

Titel: De visser|Auteur: John Langan|Prijs € 19,99|ISBN: 9789045213330
Paperback| Ook verkrijgbaar als e-book| 304 pagina’s| Verschijnt 15 juli 2017

Karakter Uitgevers

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *