Planet X – Han Peeters – Gastrecensie Mieke Wijnants

Over de auteur:
Han Peeters voormalig ondernemer is nu schrijver, redacteur en (cluster)uitgever. Zijn onverwachte nieuwe carrière begon op dinsdag 17 november 2009 toen hij in 18 dagen zijn eerste boek schreef met de titel: AFSCHEIDSBOEK. Daarna kon hij niet meer stoppen met schrijven en verschenen er in een tijdsbestek van 9 jaar veertien boeken waaronder in 2013 Han & Eva dat hij samen schreef met Eva Krap.

Achterflap:
Planet X is een planeet die onderdeel uitmaakt van ons zonnestelsel in een baan rondom onze Zon en de ster Nemesis. De Zon en de zusterster staan ver van elkaar verwijderd en Planet X heeft een omloop van 3600 jaar. Een van de laatste keren dat het aan ons voorbij kwam veroorzaakte het wereldwijd de zondvloed, zoals in het Oude Testament staat beschreven. Daarin wordt Planet X ‘Wormwood’ genoemd en elke cultuur uit de oudheid heeft er een andere benaming voor. Het is de aanstichter van het onheil in ‘De Openbaring van Johannes’, het laatste deel van de Bijbel, waarin de eindtijd wordt beschreven.

Planet X is door haar magnetische veld al de veroorzaker van de huidige bizarre weersomstandigheden en de vele aardbevingen. Het is in aantocht en het wordt doodgezwegen in de media. Echter niet door Marc en Inge Hamelinck die een Nederlandse website beheren waarop zij wereldwijd het nieuws over Planet X verzamelen. Het wordt de vreselijke waarheid als Planet X zich op een dag vanachter de Zon vertoont, waardoor het voor iedereen op Aarde met het blote oog zichtbaar is.

Het leidt tot grote paniek en Marc, Inge plus de redactieleden van de website krijgen nog veel meer met de aanstormende planeet te maken…

Mijn mening over de inhoud:
Planet X is het eerste boek dat ik van deze auteur lees. Het is dan ook wennen en duurt even voor ik in het verhaal zit.
Het begint met het wachten op de komst van de Amerikaanse president voor een geheim overleg met een opperbevelhebber en stafmedewerksters. Soms vraag ik mij af wat is echt en wat fictie. Voor mij ook wel wat verwarrend, waarschijnlijk omdat dit een nieuw genre voor mij is.
Marc en Inge zijn de beheerders van een website. Achter de schermen werkt een heel team dat zich bezighoudt met vragen en mogelijkheden over Planet X. Planet X is de denkbeeldige planeet of dwergplaneet die na de ontdekking van Neptunus de nog niet verklaarde afwijkingen in de banen van Uranus en Neptunus moet verklaren en dat zou dan een 9e planeet moeten zijn. De auteur neemt de lezer mee in zijn zoektocht en beschrijft de situaties die (kunnen) ontstaan. Zal Planet X echt de eerste grote verwoesting teweeg brengen?

Vaak worden er teksten uit de bijbel aangehaald, zoals De openbaring van Johannes waarover de auteur schrijft dat dit het meest mystieke deel van de Bijbel is en voor velerlei uitleg vatbaar. Lees ik over FEMA kampen waar mensen gevangen zitten en over de relatie van Marc en Inge. Hebben ze werkelijk als eerste mens seks in een ufo? Hoe verloopt hun verblijf op ruimteschip de Uranus en wat doen ze met simulatoren? De auteur heeft zo zijn eigen visie op de wereldproblematiek en probeert hier een oplossing voor te bedenken en aan te dragen. Heeft zo zijn theorie over bepaalde zaken en geeft daar zijn eigen draai aan.

Planet X leest vlot en de auteur heeft een prettige schrijfstijl. Hij schrijft tot op het scherpst van de snede en is zeer duidelijk. Het boek heeft korte hoofdstukken wat ik persoonlijk altijd prettig vind.
Heb dit boek met plezier gelezen, ondanks dat ik normaliter niet van fictie houd. Er gebeurt zoveel in het boek en met verrassende wendingen dat het blijft boeien. Vraag mij wel af of beschreven situaties ooit werkelijkheid kunnen c.q. zullen worden.

 

Deze recensie is geschreven door Mieke Wijnants

Titel: Planet X|Auteur: Han Peeters
Uitgever: ClusterEffect| ISBN: 9789462170933
Verschijningsdatum: Januari 2017

Planet X is verkrijgbaar via:
www.hanpeeters.nl
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

 

© 2017, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *