Psychologische debuutroman van Jodi Daynard – Persbericht

Bij Uitgeverij Kok verschijnt deze week de psychologische debuutroman De vroedvrouw van Braintree van Jodi Daynard, een roman over de vrouwen achter de Amerikaanse Revolutie. 

 

De vroedvrouw van Braintree

1775 – Als nieuweling in een vreemde dorpsgemeenschap rouwt Lizzie in stilte om het verlies van haar man. Al snel vindt ze troost in de onverwachte vriendschap met Abigail Adams, de vrouw van de latere Amerikaanse president John Adams. Lizzie bouwt een uitstekende reputatie op als vroedvrouw en genezeres. Wanneer twee langs reizende patriotten overlijden, wordt haar hulp ingeroepen. Maar zijn de mannen wel een natuurlijke dood gestorven? Lizzie vermoedt een complot en zal niet rusten voor ze dit tot de bodem heeft uitgezocht.

De vroedvrouw van Braintree | Jodi Daynard | paperback | 432 blz. | € 19,99

 

Over de auteur

Jodi Daynard is romanschrijver en literatuurcriticus. Ze geeft schrijfcolleges aan de Harvard University. De vroedvrouw van Braintree is haar debuutroman. Haar journalistieke werk verscheen onder andere in The New York Times Book Review en The Paris Review.

‘Wat een prachtig spannend boek. Ik heb het bijna in een keer uitgelezen. (…) De personages zijn mooi geschreven, je leeft als het ware mee met de personen. Het verhaal heeft een verrassend plot en ik heb er echt van genoten.’ – lezersreactie

 

Uitgeverij Kok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *