Het recht van de sterkste – Carla Norton – Recensie

het-recht-van-de-sterkste-framedIn 2014 hebben we in Langs de afgrond kennis kunnen maken met Reeve. Jaren geleden werd Reeve door Daryl Wayne Flint ontvoerd en jarenlang gemarteld in zijn kelder. Reeve’s vertrouwen in de mens is diep beschadigd en het is voor haar moeilijk een intieme band met een ander op te bouwen. Toch is het haar gelukt haar leven weer een beetje op de rit te krijgen. Maar dan komt het bericht: Flint, die opgesloten zat in een psychiatrisch ziekenhuis, is ontsnapt. Voor Reeve betekent dit een weer een confrontatie met haar verleden. Maar ook beseft ze zich dat zij een van de weinige is die Flint zo goed kent. Flint maakt tijdens zijn vlucht steeds meer slachtoffers en Reeve is de enige die hem kan stoppen.

De meerdere verhaallijnen die Het recht van de sterkste bevat, zijn allemaal geschreven vanuit de derde persoon. De twee hoofdlijnen zijn die van Reeve en die van Daryl Wayne Flint. Voordat we naar het nu gaan, krijgen we eerst een korte terugblik van elf jaar geleden, toen Reeve ontvoerd werd. Regelmatig zullen we kleine stukjes lezen waarin summier verteld wordt wat Reeve elf jaar geleden heeft meegemaakt. In Het recht van de sterkste heeft, naast het verhaal van Reeve, de dader een grote rol. De auteur schetst een helder beeld hoe de dader denkt en hoe hij zijn doel wil bereiken. Voor Reeve betekent dit dat er een constante dreiging aanwezig is en alleen zij weet waar Flint tot in staat is. Toch is het een kwestie van puzzelstukjes bij elkaar zoeken en deze op de juiste wijze aan elkaar vast te leggen. Reeve krijgt hierbij hulp van Milo Bender, de FBI-agent die haar elf jaar geleden gered heeft. Inmiddels is Milo met pensioen, maar deze zaak kan hij niet voorbij laten gaan, Reeve heeft recht op zijn hulp. Norton weet de personages zo neer te zetten, dat je als vanzelf een band met ze krijgt. Ik merkte dat als er iets met een van de personages gebeurde dit mij echt raakte. Daarnaast is er aandacht voor details en is het merkbaar dat de auteur over de nodige ervaring en kennis beschikt.

In Het recht van de sterkste is de spanning voortdurend van hoog niveau. Met haar krachtige schrijfstijl en het in volle overgave geschreven verhaal speelt de auteur het klaar om continu de onverdeelde aandacht van mij, als lezer te behouden. Mooie plotwendingen, een verfijnd stukje psychologie en een goede afronding. Een afronding waar deels uit op te maken is dat dit niet het laatste boek is met Reeve in de hoofdrol.
 
Carla Norton schreef eerder non-fictie boeken over ontvoeringszaken. Haar kennis en ervaring gebruikt ze nu voor haar thrillers. Het eerder verschenen Langs de afgrond kreeg goede recensies. Met Het recht van de sterkste bewijst Carla Norton zichzelf des te meer en heeft ze met deze thriller een regelrechte bestseller geschreven.

vijf ster

 

Deze recensie is eerder  gepubliceerd op Vrouwenthrillers.nl

Titel: Het recht van de sterkste | Auteur: Carla Norton
Uitgever: De Fontein| ISBN: 9789026139680| Blz: 384
Vertaling: Els Franci-Ekeler

Het recht van de sterkste is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna
Libris
AKO
Eci

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *