Sirenen – ‘A firecracker of a first novel’ – van Joseph Knox verschijnt in april bij THB

Beste relatie,

Maandagochtend 4 januari 2016. Het nieuwe jaar was nog maar net begonnen of ik had het eerste manuscript al in mijn mailbox. Ik wist op dat moment nog niet of het enthousiasme van de Engelse agent veroorzaakt werd door haar hernieuwde energie na een welverdiende kerstvakantie of dat ik echt een parel voor me had liggen.

De auteursnaam, Joseph Knox, klonk in ieder geval goed. Maar het feit dat Bill Scott-Kerr, motor achter het internationale succes van Ik ben Pelgrim en redacteur van auteurs als Dan Brown en John le Carré, had aangegeven hem perse onder zijn vleugels te willen nemen, deed me vermoeden dat ik echt iets goeds in handen zou kunnen hebben.

En dat werd bevestigd toen ik het boek uit had! SIRENEN is duister, benevelend, gelaagd en bovenal zeer goed geschreven. Knox bewijst dat hij het thrillergenre, als crime-inkoper voor boekhandelsketen Waterstones, kent als zijn broekzak. Sfeer, plot, personages…alles is tot in de puntjes verzorgd, met een firecracker van een thriller als resultaat.

Aidan Waits is een uit de gratie gevallen agent die wordt gedwongen deel te nemen aan een undercoveroperatie. Het is zijn taak om de Franchise te schaduwen, die drugs verspreidt vanuit het bruisende uitgaansleven van Manchester. Maar als James Rossiter, een vooraanstaand parlementslid, de politie benadert omdat zijn dochter zich heeft aangesloten bij de Franchise, verandert alles…

SIRENEN is 12 januari in Engeland verschenen en de pers is het met elkaar eens: het is een indrukwekkend debuut en Joseph Knox is iemand om rekening mee te houden. Die boodschap willen we in Nederland ook overbrengen, dus willen we ons enthousiasme graag met je delen. Hieronder vind je een leesfragment.

Tomás Kruijer,
Uitgever
THB

 

Leesfragment SIRENEN

Titel: Sirenen|Auteur: Joseph Knox
Uitgever: The House of Books| ISBN: 978904435162|Blz: 432
Verschijningsdatum: April 2017

Sirenen is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

© 2017, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *