Stap voor stap van wens naar werkelijkheid – Geert Kimpen – Gastrecensie Mieke Wijnants

OVER DE AUTEUR:
Geert Kimpen (1965) groeit op in Vlaardingen en verhuist op zijn 25e naar Nederland om in Amsterdam aan de Hogeschool voor de kunsten de regieopleiding te gaan volgen. Richtte zijn eigen theatergezelschap op om samen met het publiek iets te vieren, ze op te tillen uit het dagelijkse en oppervlakkige leven. Hij wilde eigenzinnig toneel brengen. Daarnaast droomde hij ervan om schrijver te worden. De geboorte van zijn dochter Zonneke gaf hem dat zetje. Hoe kon hij zijn kind voorhouden om haar hart te volgen als hij dit zelf niet deed? Hij schreef een brief aan God. Dit was voor hem de enige manier om helder te krijgen welke kant hij op moest.
Hij ging in de leer bij een kabbalaleraar. Kabbala is de analyse van de Thora (de eerste vijf boeken van het oude testament) niet op letterlijke tekst of verhaal, maar door onder te tekst te gaan zoeken naar de diepere betekenislagen. Geert Kimpen vond hier inspiratie in. Schreef o.a. De kabbalist, De geheime Newton, Een wens kan je leven veranderen en Stap voor stap van wens naar werkelijkheid.
Samen met zijn vrouw Michelle richtte hij drie uitgeverijen op: Paris Books, London Books en Berlin Books.

SAMENVATTING:
Jij bent hier met een belangrijke reden.
Jij hebt een levensmissie.
Jij hebt een talent gekregen om tot maximale ontplooiing te brengen.
Jij bent hier om het beste van jezelf aan de wereld te schenken.
Dit boek onthult de tien wetten van de Creatie waarmee jij jouw droom kunt vervullen…
Zo begint het nieuwe boek van auteur Geert Kimpen: “Stap voor stap van wens naar werkelijkheid.”

Geert Kimpen’s wens, een succesvol schrijver worden, is inmiddels uitgekomen. Zijn debuutroman De Kabbalist kent inmiddels 7 drukken en verschijnt in 10 Europese landen. Hiermee kan hij met recht één van de succesvolste debutanten van het voorbije jaar genoemd worden. Wekelijks gaf hij lezingen van Brussel tot Groningen, waarin hij de tien wetten van de kabbala onthulde. Met deze 10 wetten van de creatie kunnen wensen tot werkelijkheid gemaakt worden.
Overal gingen mensen met dit stappenplan aan de gang, en het regende verwezenlijkte wensen; van indiaan worden tot de voettocht naar Santiago de Compostela lopen, van makelaar worden tot een aandachtscentrum oprichten of de liefde van je leven vinden.

Op verzoek van velen zette hij dit Stappenplan op papier. Hij neemt met verve en humor, zijn lezers mee op reis doorheen de spannende ontstaansgeschiedenis van De Kabbalist. Aan de hand van dit persoonlijke verhaal, onthult hij de tien wetten waarmee ook de lezers hún dromen kunnen vervullen.
Praktisch, concreet, niet zweverig en down to earth. Je wens verwezenlijken is immers ook hard werken, met tegenslag en lijden leren omgaan, doorzettingsvermogen en discipline ontwikkelen.

Zo is de vaak abstracte kabbala opeens geen abracadabra meer maar toegankelijk, herkenbaar en heel praktisch toepasbaar. Een eye opener voor velen.

OVER DE COVER:
Op een zwarte ondergrond zie ik een vrouwenrug met een prachtige tatoeage en een hand in haar nek. Daar overheen in grote letters de titel van het boek. Deze afbeelding leg ik, nadat ik het boek heb gelezen, uit als: omarm jezelf, heb lief, creëer en maak je wens(en) werkelijkheid. Titel en cover zijn perfect gekozen. Subliem!

OVER DE INHOUD EN MIJN MENING:
Zoals de titel van dit boek al doet vermoeden neemt de auteur je aan de hand om je wens(en) werkelijkheid te laten worden. Samen maak je de reis van je leven op zoek naar jouw verlangen en kunnen dromen uitkomen. Daarbij maakt hij gebruik van een stappenplan: de 10 wetten: Wet van het heimelijk verlangen, Innerlijke wijsheid, Inzicht, Van het geven, Van de kracht, De schoonheid, Leiderschap, Het succes, Van het fundament en van Het Koningschap.

Deze tien eigenschappen vormen samen “De boom des levens, en zijn het gereedschap om te creëren, om te scheppen.

Iedere wet wordt afzonderlijk en uitvoerig besproken en uitgelegd. Op bijna elke linker bladzijde staat een tekst uit het boek De kabbalist. Allemaal wijsheden die mij tot nadenken zetten. Ook uit zijn boek: De geheime Newton worden citaten aangehaald.

“Wijsheid is het kind van stilte en meditatie”

In feite komt het erop neer, dat je in jezelf moet geloven, jezelf bent en daar dicht bij blijft. Doet wat je leuk vindt en goed in bent. In je kracht staat en deze gebruikt.
Natuurlijk is het niet zo, als je dit boek hebt gelezen, dat je droom of wens uitkomt. Het vergt tijd, doorzettingsvermogen, discipline, actie en is hard werken. Maar wie heeft dit er niet voor over om niet meer te hoeven dromen, maar verlangen werkelijkheid te laten worden? Je doet het voor jezelf, je eigen geluk en vrijheid en wordt er ook nog wijzer van.

“Ze verlangden wel naar verandering in hun leven, maar het vooruitzicht dat ze dan zelf moesten veranderen beangstigde hen. Al wisten ze dat het doel van het leven verandering was.”

Het zelfhulpboek bevat tevens opdrachten en lijstjes die je kunt invullen. Bijvoorbeeld: welke actie moet ik ondernemen? Wie moet ik nu echt spreken en om hulp of advies vragen. Welke afspraak maak jij met jezelf? Welke eigenschappen verhinderen jou om je wens te vervullen? Hoe kun je deze “zwaktes” jouw sterke punten maken?

“Alles waar een mens zijn aandacht op richt, komt tot groei.”

De auteur weet je onder andere in actie te krijgen, na te laten denken, legt uit waarom discipline en motivatie belangrijk zijn, hoe om te gaan met tegenslagen en je zegeningen te tellen, te stimuleren, want alleen dan kan er succes zijn en wensen bewaarheid worden.
In korte hoofdstukken, duidelijk en eenvoudig taalgebruik, maar met humor en een gezond fanatisme weet de auteur mij te boeien tot de laatste bladzijde. De prachtige uitspraken beroeren mij. Een zelfhulpboek dat voor velen toegankelijk is. Voor mensen die hun (werkzame)leven of iets in de wereld willen veranderen en gelukkiger willen worden. Uit hun leven willen halen wat er in zit. Een boek op weg naar een ander beter, zinvoller en bevredigender leven. De auteur wijst je de weg op een prettige manier en weet dit voortreffelijk te verwoorden. Dit boek lezen is het begin van verandering. Het begint tenslotte bij jezelf, want alleen JIJ kunt iets veranderen.

“Elke dag maar één draadje gesponnen, is op het eind van het jaar een hemdsmouw gewonnen.”
Spreuk boven het bureau van Arthur Kimpen, vader van Geert Kimpen.

Aanrader!

5*****

Gastrecensie Mieke Wijnants

Titel: Stap voor stap van wens naar werkelijkheid|Auteur: Geert Kimpen
Uitgever: London Books|ISBN: 9789492179272 |Blz: 192
Verschijningsdatum: maart 2017

Stap voor stap van wens naar werkelijkheid is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *