3 sterren,  Beoordeling,  Genre,  New Adult

Sterrenregen – Colleen Hoover – Recensie

 • Titel – Sterrenregen
 • Auteur –  Colleen Hoover
 • Uitgever – Zomer & Keuning
 • Aantal pagina’s – 304
 • Uitgave – Paperback en ebook
 • ISBN –  9789401902687
 • Verschenen –  oktober 2014
 • Genre – New Adult

 

Sterrenregen is het vervolg op Sterrenhemel. In Sterrenregen heb ik nagenoeg hetzelfde verhaal gelezen als in Sterrenhemel alleen nu wordt het verhaal verteld vanuit het perspectief van Dean Holder in plaats vanuit het perspectief van Sky.

Dean vindt dat hij twee mensen in de steek heeft gelaten: zijn zus Lesslie en zijn vroegere buurmeisje Hope. Met Lesslie kan hij het niet meer goed maken maar hij hoopt nog steeds het ooit met Hope anders te kunnen doen. Maar Hope heeft hij al jaren niet meer gezien. Dan komt hij in de supermarkt een meisje tegen die sprekend op haar lijkt. Maar dit meisje, genaamd Sky, kent hem niet en heeft geen herinneringen aan heel vroeger. Dean wordt verliefd op haar en weet niet wat hij met zijn eigen herinneringen aan moet. Is het nu Hope of niet en is het wel zo verstandig om alles van vroeger naar boven te halen?

Het feit dat ik een meisje zag met bruin haar en bruine ogen en dacht dat ze hetzelfde bruinogige meisje was van dertien jaar geleden, was waarschijnlijk op het randje van obsessief.

Net als Sterrenhemel is Sterrenregen een mooi liefdesverhaal. Het verhaal wat Dean verteld is heel intens en net als met het verhaal van Sky heb ik met ze meegeleefd. Dean heb ik nu van een andere kant leren kennen: van buiten een stoere jongen maar van binnen een gevoelige jongeman. Cursief geschreven gedeeltes zijn brieven die Dean aan zijn zus schrijft, gedeeltes waar zijn onmacht en verdriet duidelijk voelbaar zijn. Opvallend was de afwijkende hoofdstukverdeling van dit boek.

Heel mooi beschreven is de liefde die opbloeit tussen Dean en Sky en alles wat ze moeten overwinnen. Nare herinneringen, gebeurtenissen uit het verleden, allemaal net niet te zwaar beschreven zodat dit de overhand zou kunnen krijgen in het verhaal.

Zo blijkt maar weer dat alles wat ik wil doen hopeloos is. Verdomd hopeloos.

Doordat ik Sterrenhemel eerst heb gelezen was het verhaal mij al bekend. Sterrenregen wordt dan wel door een ander personage verteld, maar veel in het verhaal was geen verrassing meer. Het was wel leuk om nu het verhaal vanuit het personage van Dean te lezen, maar ik had er net iets meer van verwacht. Wel uniek bedacht om zo een vervolg te schrijven. Bij Sterrenhemel had ik moeite om het boek weg te leggen maar omdat ik nu het meeste al wist heb ik zelfs de neiging gehad gedeeltes over te slaan. Wel vind ik dat je eerst Sterrenhemel moet lezen om het verhaal goed te kunnen begrijpen.

Conclusie: Sterrenhemel was top, een must-read, Sterrenregen gewoon een leuk vervolg.

stersterster

Sterrenregen heb ik gewonnen met een Facebookactie van Dizzie.nl. Daar is ook mijn recensie van Sterrenhemel te vinden.

 

Sterrenregen is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com

 

2 reacties

  • Wendy Wenning

   Troost je, ik heb al een tijd geen werk en dus tijd genoeg om te lezen. Maar ondanks dat ik ook heel veel lees staan er nog meer dan 100 boeken ongelezen in de kast haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: