Terug naar vandaag: melancholie over een tijd die nooit meer terugkomt

PERSBERICHT
Groningen, 17 mei 2016

Auteur Marko Pocki brengt een ode aan vaderschap en  man zijn

Zondag 29 mei verschijnt bij Uitgeverij Palmslag de bundel met korte verhalen Terug naar vandaag van Marko Poucki (1977). Zijn debuut is een verzameling korte verhalen over dromen, vaderschap, man zijn en vergankelijkheid. Een openhartig en vriendelijk boek, waarin de auteur zelfkritiek niet schuwt. Terug naar vandaag (ISBN 978 94 917 7343 3, 60 pagina’s, softcover) is voor 12,50 euro verkrijgbaar in alle (web)winkels en in de webshop op www.palmslag.nl.

Terug naar vandaag

 

Als je als man de magische grens van 35 jaar passeert, ‘krimpt’ je haar en ‘groeit’ je buik. Maar ondanks, of misschien dankzij deze ongewenste nieuwe lichamelijke eigenschappen, kom je uiteindelijk tot bloei. Levenservaringen en nieuwe inzichten compenseren de melancholie over een tijd die nooit meer
terugkomt. Marko Poucki schrijft met een knipoog over deze weemoed. Want hij ziet dondersgoed ook de mooie kanten van het ouder worden.

Boekpresentatie met Herman Sandman
Terug naar vandaag wordt zondag 29 mei gepresenteerd in Kaap Hoorn. Vriend, schrijver en journalist Herman Sandman zal het eerste exemplaar aan Marko Poucki uitreiken. Natuurlijk zal Marko zijn boek signeren, maar niet
voordat hij zelf enkele liedjes van eigen hand zal zingen.
De boekpresentatie begint om 14.30 uur (inloop vanaf 14.00 uur) en eindigt
rond 16.30 uur. Locatie: Kaap Hoorn (Kaapse Baan 1, Haren).

auteursfoto Marko Poucki - Uitgeverij Palmslag
Over de auteur
Marko Poucki (Delfzijl, 1977) studeerde rechten aan de Rijksuniversiteit in Groningen (nog altijd zijn woonplaats). Naast zijn loopbaan als jurist, is hij actief bij de vrijwillige politie, maar bovenal is hij romanticus, een troubadour. Niet voor niets is schrijven zijn grote passie. Van korte verhalen tot Nederlandstalige liedteksten, die hij vervolgens zonder schroom zelf vertolkt. Terug naar vandaag is Poucki’s debuutbundel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *