Thriller Kwade vrienden: Een gevaarlijke combinatie

Kwade vrienden cover Kwade vrienden

Persbericht  – Groningen, 7 juni 2016

Thriller Kwade vrienden: een gevaarlijke combinatie

Vrijdag 17 juni presenteert Peter Bernink in samenwerking met Uitgeverij Palmslag zijn nieuwste thriller Kwade vrienden. De presentatie vindt plaats van 16.00 tot 18.00 uur in Boekhandel Van der Velde aan het A-kerkhof in Groningen en is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Karel van Gent en Thijs Glastra zijn jeugdvrienden. Als Karel ontdekt dat Thijs zijn
broertje Willem pest, maakt Karel een eind aan de vriendschap. Het pesten neemt daarna echter zulke kwaadaardige vormen aan dat Willem nog meer één uitweg ziet: hij pleegt zelfmoord. De familie Glastra vertrekt uit het Noorden. Karel gaat studeren in het Westen.

Vele jaren later komen ze elkaar weer tegen in Groningen. Nu is Karel het doelwit. Een getuige ziet dat Karel inslaat op Thijs, waarna de laatste in coma raakt. Van Gent wordt gearresteerd en veroordeeld. Maar is alles wat het lijkt?
Hoofdinspecteur Kuitert twijfelt en vraagt oud-hoofdinspecteur Popma om raad. In het spannende Kwade vrienden schuilt een confronterend verhaal waar we allemaal voor vrezen in vriendschappen: leven als vrienden en rekenen als vijanden.

Heruitgave Geen weg terug
Op de dag van de boekpresentatie van Kwade vrienden verschijnt ook een heruitgave van Geen weg terug. Met dit thrillerdebuut over mistanden in de zorg en het verzekeringswezen veroorzaakte Bernink de nodige maatschappelijke opschudding.

Over de auteur
Peter J.L.M. Bernink (1944) vertrok na zijn studie geneeskunde naar Groningen om te promoveren en cardioloog te worden. Met groot genoegen werkte hij bijna dertig jaar in het Martiniziekenhuis. Vervolgens ging hij aan de slag met het opzetten van een Zelfstandig Behandel Centrum. Inmiddels heeft hij drie thrillers op zijn naam staan: Geen weg terug, Valse hoop en Kwade vrienden.

Presentatie
Op 17 juni (aanvang 16.00 uur) zal Peter Bernink zijn boek presenteren in Boekhandel Van der Velde aan het A-kerkhof in Groningen. De presentatie is vrij toegankelijk voor alle geïnteresseerden.

Peter Bernink – Kwade vrienden
Uitgeverij Palmslag
€ 18,95 / 300 pagina’s / ISBN 978 94 917 7348 8
www.palmslag.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *