Toen het donker werd – Simone van de Vlugt – Gastrecensie Mieke Wijnants

SAMENVATTING:
Wanneer Menno Riebeek erachter komt dat zijn puberzoon gokschulden heeft, besluit hij ze voor hem af te lossen. De schuldeisers zijn echter niet van plan hem er zo makkelijk van af te laten komen. In zijn wanhoop schakelt Menno via zijn advocaat iemand in om af te rekenen met zijn probleem, zonder dat hij de gevolgen van dit besluit kan overzien.
Sascha voelt haar man en zoon van zich vervreemden en eist antwoorden, maar haar zoektocht naar de waarheid komt tot een abrupt einde wanneer ze bij een ongeluk haar zicht verliest. Menno vermoedt dat het om een aanslag ging maar verzwijgt dit. Elk gezinslid probeert een uitweg te vinden, om alleen maar nog meer verstrikt te raken in het web van leugens en bedrog. Totdat Menno besluit dat het genoeg is.

Toen het donker werd toont de duistere kant van onze samenleving, maar ook hoe gemakkelijk het is als doodgewoon gezin ineens in de criminaliteit te belanden. En om steeds meer grenzen te overschrijden. Simone van der Vlugt overtreft zichzelf met deze thriller en schreef hiermee haar beste tot nu toe.

MIJN MENING OVER DE COVER:
De donkere kaft met het prachtige oog geeft exact de inhoud weer.  De groene en blauwe letters geven precies genoeg kleur aan de zwarte achtergrond.

MIJN MENING OVER DE INHOUD:
De auteur heeft een fijne, prettige en vlotte schrijfstijl. Ze weet mij vanaf de eerste tot en met de laatste bladzijde te boeien en de spanning op te voeren. Eenmaal begonnen wilde ik doorlezen. Weten hoe zat, wat er allemaal ging gebeuren en of het goed zou komen.

Toen het donker werd gaat over een gewoon gezin: Vader Menno heeft een eigen familiebedrijf en werkt daar keihard. Moeder Sascha is huisvrouw en boetseert en zoon Luuk is een koppige puber die het VWO doet. Zo op het oog een gelukkig doorsnee gezin. Totdat zoon Luuk gokschulden maakt en hun leven op de kop komt te staan. Vader Menno probeert het allemaal te regelen met Jan een bevriende advocaat. Houdt zijn vrouw overal buiten om haar te beschermen, zodat ze zich geen zorgen hoeft te maken.  Gaat dit lukken of komt Sascha toch achter het geheim van Menno? Is Jan de advocaat voor wie hij zich uitgeeft?  En welke rol speelt Luuk en zijn vrienden in dit verhaal?  Wie is Ruben en wat is zijn rol? Lees Toen het donker werd en je krijgt overal antwoord op.

De auteur heeft prima onderzoek gedaan naar medische aandoeningen, transportsector en de reddingsbrigade waardoor alle situaties geloofwaardig overkomen. Op onnavolgbare wijze weet ze mij ook deze keer weer te verbazen en verrassen. De spanning is om te snijden en het was een genot om deze thriller te lezen.

Achter in het boek staan korte beschrijvingen van andere boeken van deze auteur. Hiervan heb ik het merendeel gelezen en kan ze iedereen aanraden. Stuk voor stuk juweeltjes, maar Toen het donker werd is een pareltje.

 

Mieke Wijnants  

     

Titel: Toen het donker werd| Auteur: Simone van der Vlught
Uitgever: Ambo|Anthos|ISBN: 9789026332081|Blz: 320

Toen het donker werd is verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
AKO.nl
Eci.nl
Boekenwereld.com

 

           

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *