Trifla – Sterre Carron – Recensie

  • Titel – Trifla
  • Auteur – Sterre Carron
  • Uitgever – Witsand uitgevers
  • Aantal pagina’s – 384
  • Uitgave – Paperback en ebook
  • ISBN –  9789492011244
  • Verschenen –   augustus 2015
  • Genre – Thriller

Trifla is het vierde deel in de Rani Diaz reeks. Met de vorige delen Mara, Tirtha en Matsya heeft de auteur Sterre Carron zich inmiddels wel bewezen in het thrillergenre. Vlot geschreven thrillers met de sympathieke Rani Diaz in de hoofdrol. De verhalen in alle boeken staan op zichzelf waardoor de boeken los van elkaar gelezen kunnen worden. Wel is het leuker om ze op volgorde te lezen, daar je dan het hoofdpersonage net iets beter leert kennen.

In Trifla verdwijnt Marie Teugels spoorloos. Ze is gaan joggen met haar hond, maar even later komt de hond alleen thuis en van Marie is geen spoor te bekennen. De gedragingen van haar man geven enige reden tot verdenking, maar voor alsnog zijn er geen bewijzen. Twee maanden later verdwijnt er weer een vrouw. Rani is net terug van zwangerschapsverlof en zij en haar team worden belast met deze zaak. Een zaak waarin geen aanknopingspunten zijn, laat staan enige tips of bruikbare sporen. Voor Rani levert dit veel frustraties op. Deze zaak eist veel van haar tijd, terwijl ze ook wil genieten van haar pasgeboren kind en haar gezin. Zal het haar lukken deze zaak naar tevredenheid op te lossen en tegelijkertijd de juiste balans tussen werk en privé te vinden?

Buiten adem kwam Rani de verhoorkamer binnenlopen. Ze was bijna anderhalf uur weggeweest. Ze had de tijd uit het oog verloren toen ze Rune zelf de fles gaf en nog een tijdlang had geknuffeld.

Trifla heeft meerdere verhaallijnen, verteld vanuit de derde persoon. Zoals de belevenissen van Rani, de bevindingen in de zaak en de gruwelijke verhalen van de vermiste vrouwen. Net als de vorige delen in deze reeks heb ik dit boek in een mum van tijd verslonden. Dit verhaal is weer prima in elkaar gezet en door de talrijke ontwikkelingen blijf je doorlezen. Er zijn een aantal mogelijke verdachten die in aanmerking kunnen komen als dader maar er zijn voortdurend twijfels. Ook al werd ik de juiste kant opgestuurd, regelmatig was er weer een twist in het verhaal waardoor ik er ook weer niet zeker van kon zijn dat mijn gedachten de goede richting opgingen. Door de vlotte en aangename schrijfstijl van Sterre Carron wordt je als het ware meegesleurd in het verhaal en er is geen andere optie dan alles maar over je heen te laten komen. Bladzijde na bladzijde intrigerend en meeslepend.

Vergeleken met de vorige delen ben ik in Trifla meer Vlaamse woorden en/of uitdrukkingen tegengekomen. Ik mag dat wel en dit heeft ook wel zijn charme. Alleen moet ik  bekennen dat ik de covers van de vorige delen mooier vond. Meer sprekend met een hogere aantrekkingskracht.

Wederom heb ik in Trifla meegeleefd met Rani en ik krijg steeds meer bewondering voor deze vrouw. Hoe zij zich volledig inzet voor een zaak en zichzelf staande weet te houden in de keiharde wereld van een rechercheur. Gelukkig is er voor het thuisfront goede opvang waardoor zij zich meestal met een gerust hart aan het werk kan wijden. Maar ondanks dat Rani zich altijd sterk voordoet, mogen we vaker aanschouwen dat ze ook maar een mens is en laat ze steeds meer van haar gevoelens zien. In Trifla komt Rani er achter dat je je totaal kan vergissen in iemand. Je denkt iemand door en door te kennen, maar dan blijkt dat deze in het verleden iets verschrikkelijks op zijn geweten heeft. Volkomen onbegrijpelijk voor Rani.

Fien en Maarten waren enkele dagen afwezig en zij moest daarom hele dagen werken en kon zich niet permitteren om morgen een halve dag vrij te nemen. Ze kreeg tranen in de ogen en had het gevoel dat ze haar gezin verwaarloosde.

In Trifla worden spanning en psychologie op een mooie wijze met elkaar verweven en de vele ontwikkelingen blijven de lezer continu nieuwsgierig houden. Kortom: een aanrader! De Rani Diaz reeks is verslavend en ik zie uit naar het volgende deel in deze reeks: Indigo. Deze zal binnenkort gaan verschijnen.

 

stersterstersterster half

Trifla is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel, Uitgever en Bol.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *