Tweestrijd van Miranda Donkers en Kim Meijs- debuut – psychologische thriller

Na jaren van mishandeling en misbruik weet ze haar ouderlijk huis in Friesland te ontvluchten om een nieuw bestaan op te bouwen in Amsterdam. Daar vindt zij een plek om te wonen en sluit ze vriendschap met haar huisgenoot, die haar wegwijs maakt in de prostitutie.
Als zij voldoende geld en een nieuwe identiteit heeft verdiend, ruilt ze ook dit bestaan in voor een leven waarin zelfs plaats is voor gevoelens.
Terwijl er een romance opbloeit met haar buurman, gebeuren er verschrikkelijke dingen om haar heen en slaat de twijfel aan alle kanten toe. Er is geen andere uitweg dan te zwijgen over wat er zich werkelijk afspeelt.

Boekscout:
“Er gebeuren lugubere dingen die je de rillingen bezorgen, maar er wordt net genoeg invulling overgelaten aan de fantasie van de lezer.

Vrijdag 3 maart is het boek Tweestrijd, geschreven door Miranda Donkers en Kim Meijs-de Man uit Vught, verschenen.  Na jarenlang fantaseren over het schrijven van een eigen boek hebben zij hun creativiteit samengebracht om deze droom te realiseren. Door ieders afzonderlijke kwaliteiten samen te voegen hebben zij hun doel, het schrijven van een verhaal uitsluitend voor henzelf, bijgesteld naar het uitbrengen van een écht boek.

Al snel werd duidelijk hoe de taakverdeling was binnen deze samenwerking. Samen bedachten ze de verhaallijnen en het plot en brainstormden ze hele avonden over de gebeurtenissen in het boek. Vervolgens wist Miranda dit alles vlot om te zetten in een heus verhaal waarin beiden vervolgens gingen herschrijven en bijschaven. Op het moment dat beiden tevreden waren over het geschreven hoofdstuk wist Kim deze in een keurige lay-out te verwerken.

Miranda en Kim leerden elkaar een aantal jaren geleden kennen toen zij tegenover elkaar kwamen te wonen. Al snel bleek dat ze allebei van dezelfde soort thrillers hielden en over en weer werden boeken uitgewisseld. Miranda droomde al langere tijd over het schrijven van een eigen boek en op een dag ontstond tijdens de koffie het idee om dat boek gezamenlijk te gaan schrijven, natuurlijk een thriller. Geen gemakkelijke opgave bleek. Het werd een proces van vallen en opstaan, waarbij zij veel hebben geleerd over het schrijven zelf en de Nederlandse taal. Uiteindelijk hebben zij zelfs besloten een deel van de oorspronkelijk bedachte verhaallijn te schrappen en hele hoofdstukken opnieuw te schrijven.
Zij hadden één eis voor hun verhaal. De feiten moesten kloppen. Hiervoor hebben zij op verschillende plaatsen research gedaan en hebben zij bij verschillende professionals de feiten betreft het onderzoek in het verhaal gecheckt. Natuurlijk was het wel af en toe nodig bepaalde tijdspannen aan te passen zodat het voor het verhaal beter uit kwam, het blijft tenslotte fictie.
Het resultaat is uiteindelijk een huiveringwekkende en intrigerende thriller geworden met een zeer verrassend plot.

Het boek is uiteraard te bestellen op https://www.boekscout.nl/shop2/boek.php?bid=7500
Verder is het boek aangemeld bij het CB online-systeem en dus te bestellen door alle (online) boekhandels,
die verbonden zijn met het CB. ISBN: 978-94-022-3381-0

 

 

© 2017, Wendy. All rights reserved

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *