Uit de boekenkast – Als alles duister wordt – Hilde Vandermeeren

Als alles duister wordt-framed

Achterflap: Op een avond botst Claire Maenhout op een hoge voetgangersbrug nabij een vrijwel verlaten station tegen een man op. Ze heeft haast om de laatste trein naar huis te halen en besteedt er verder geen aandacht aan. Totdat ze enkele dagen later in de krant leest dat er op die plaats een lijk in de struiken is gevonden. De politie roept getuigen op. Maar Claire is onlangs hersteld van een zwaar ongeluk. Ze heeft drie weken in coma gelegen en moest maandenlang revalideren. Haar getuigenis zal niet veel kunnen opleveren. Maar de moordenaar heeft haar gezicht wel gezien. Hij gaat naar haar op zoek. En hij vergeet nooit een gezicht.

Hilde Vandermeeren (1970) studeerde psychologie en schreef meer dan veertig kinder- en jeugdboeken, waarvan vele werden bekroond met Nederlandse en Vlaamse literaire prijzen. Met het schrijven van haar eerste psychologische thriller Als alles duister wordt komt een droom uit: het begin van een carrière als thrillerschrijfster.

Mijn mening in het kort

De nieuwe thriller van Hilde Vandermeeren, Scorpio, verschijnt binnenkort. Een thriller die ik graag wil lezen. Eerder heb ik de thrillers De toeschouwers en Stille grond van deze auteur gelezen. Heerlijke spannende psychologische thrillers die prettig weglezen. Het debuut van Hilde, Als alles duister wordt, had ik hier al een hele tijd staan en nu er weer een nieuwe thriller van haar gaat verschijnen vond ik het hoog tijd worden om deze te gaan lezen.

En wat een goed debuut! Had heel veel in de planning staan vandaag, maar dit heeft allemaal moeten wijken voor dit boek. Een goede spanning die voortdurend aanwezig is, personages die prima uitgediept worden en een zorgvuldige uitwerking van het geheel. Als alles duister wordt is gewoon zo’n boek dat je in één keer uit moet lezen en dat heb ik dus ook gedaan. Met Als alles duister wordt heeft de auteur een mooie balans gecreëerd tussen psychologie en spanning en dit weet ze in haar volgende boeken op goede wijze vast te houden. Op naar haar nieuwe thriller Scorpio, ik kan niet wachten!

4 ster

Titel: Als alles duister wordt|Auteur: Hilde Vandermeeren
Uitgever: Q/Singel|ISBN: 9789021446813|Blz:256

Als alles duister wordt is voor maar €10,00 verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna.nl
Boekenwereld.com
AKO.nl
Eci.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *