Uit de boekenkast – Beklemd – Corinne Vlaminckx

beklemd-framed

Achterflap:
De 3-jarige Maarten verdwijnt spoorloos.
Zevenentwintig jaar later komt deze verdwijning tot een gruwelijke ontknoping.

Kun je leven met jezelf als je verantwoordelijk denkt te zijn voor de verdwijning van een onschuldig kind?
De 41-jarige Linda worstelt sinds die fatale dag met haar schuldgevoel. Haar leven neemt een drastische wending als alle spoken uit het verleden in het heden lijken op te duiken. Ze ziet geen uitweg meer en raakt de grip op haar leven kwijt. Als ze haar psychiater haar grote geheim opbiecht is er geen weg meer terug. En dan verdwijnt Linda zelf.

Wie weet er meer over de verdwijning van Maarten en wat is er daadwerkelijk met hem gebeurd? Waar is Linda gebleven? Langzaam vallen alle puzzelstukjes op hun plek en blijken zaken anders in elkaar te steken dan gedacht. Maar is de puzzel op tijd compleet om het leven van Linda te redden?

Eén kind verdwijnt, vele levens worden verwoest.

Beklemd is een psychologische thriller die je niet meer loslaat en je laat nadenken over het leven en de dood.

Mijn mening in het kort

Beklemd heeft van begin tot eind een fijne, hoge spanningsboog en het boek laat zich niet zomaar wegleggen. Een complexe puzzel die tijd nodig heeft om opgelost te worden. Een vlotte en toegankelijke schrijfstijl laten het boek makkelijk lezen en dit samen met de voortdurend opgewekte nieuwsgierigheid weet de auteur de lezer goed aan het boek te binden. Technisch gezien zijn er nog wat kleine verbeteringen aan te bevelen, maar vergeleken met het debuut van Corinne, Moordfamilie, maakt Beklemd duidelijk dat de auteur aanzienlijk gegroeid is in haar schrijven en ik heb genoten van deze thriller. Een heerlijke Nederlandse, psychologische thriller van een auteur die wel wat meer bekendheid mag krijgen.

4 ster

Titel: Beklemd |Auteur: Corinne Vlaminckx
Uitgever: Schrijverspunt Clusteruitgeverij|ISBN: 9789462660946|Blz:268

Beklemd is verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna.nl
Boekenwereld.com
AKO.nl
Eci.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *