Uit de boekenkast – ‘Hitte’

Een boek dat ook al een tijdje op mijn leeslijst stond was het boek Hitte.
Hitte is het new adult-debuut van Lis Lucassen, pseudoniem voor thrillerschrijfster Olga Hoekstra. Zij is een van de eerste Nederlandse schrijvers die een verhaal schrijft voor liefhebbers van new-adult boeken.
Ik ken de schrijfster van haar thrillers Dodenweg en Nevel, spannende thrillers met diepgang. Doordat het new adult genre mij ook aanspreekt, was ik erg nieuwsgierig naar dit boek.

Hitte_9789492098061_LowRes-framed

Achterflap

Onder de hete zon, duizenden kilometers van huis, probeert Lynn Stevens haar leven weer op te pakken om de herinnering aan die ene fatale nacht te vergeten. Ze ontmoet Daan, de jongen met het wispelturig gedrag en de broeierige bruine ogen, die verplicht met zijn ouders op vakantie is. In hem ziet ze haar eigen worsteling weerspiegeld, iedere keer als ze te dichtbij wil komen. Daan houdt er niet van aangeraakt te worden. Maar als hij erachter wil  komen welk geheim Lynn met zich meedraagt, betekent dit dat hij zich wel moet blootgeven.

‘Wees gewaarschuwd, zodra je bent begonnen wil je niet meer stoppen.’ – Goodreads

‘Een zomers en luchtig boek met indrukwekkende personages, een verhaal dat me zeker heeft verrast! – NerdyGeekyFanboy

 

Mijn mening in het kort

Ik ben gisteren begonnen in Hitte en vanmiddag had ik deze al weer uitgelezen. Dit boek leg je niet zo makkelijk naast je neer want de nieuwsgierigheid dwingt je door te blijven lezen. Lynn en Daan vertellen afwisselend het verhaal, vanuit de derde persoon. Deze jongeren hebben ieder afzonderlijk zoiets vreselijks meegemaakt, verschrikkelijk dat zij op deze leeftijd al zoveel leed moeten dragen. Vechtend tegen pijnlijke herinneringen trekken ze naar elkaar toe, maar allebei hebben ze moeite zich volledig te geven. Vooral Daan, doordat hij diep teleurgesteld is geraakt in zijn vrienden, is het ontzettend moeilijk zich over te geven aan die ene overheersende liefde. Eerst zullen er geheimen onthuld moeten worden, en hierbij komt de spanning om de hoek kijken. De auteur weet alles zo levensecht te beschrijven dat je als lezer het gevoel krijgt dicht bij Lynn en Daan te staan en vanaf de eerste bladzijde heb ik met ze meegeleefd. Hitte gaat over de alles overheersende liefde. Daarnaast is het een realistisch verhaal, een verhaal waarvan ik af en toe de rillingen kreeg. Ik ben erg onder de indruk en kan hier alleen nog maar aan toevoegen: Lees dit boek!

stersterstersterster

Hitte – Lis Lucassen – Storm Publishers – New adult – 217 pagina’s – 9789492098061 – 2015

Hitte is o.a. verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *