Uit de boekenkast – Varkensbloed in chocolade – Ronald van den Broek

Varkensbloed-framed

Het ogenschijnlijk perfecte leventje van Denise Drijver, een succesvolle advocate op de Amsterdamse Zuidas, wordt finaal op zijn kop gezet als ze vermoedt dat haar vriend een verhouding heeft met haar beste vriendin. Uit wraak begint ze zelf een affaire met een collega. Als ze hem niet veel later in zijn tuinhuisje levenloos aantreft, moet ze die ontdekking bijna met de dood bekopen. Op haar zoektocht naar de waarheid belandt ze in het bruisende Barcelona. Daar ontdekt ze dat het niet alleen naïef maar ook levensgevaarlijk is om zomaar alles te geloven wat op Facebook als waarheid wordt gepresenteerd. Dat dit pas het begin is van haar angstaanjagende nachtmerrie kan ze dan nog niet vermoeden.
Lukt het Denise om de leugens te ontrafelen voordat zij wordt verzwolgen door de waarheid die steeds grimmiger wordt?

Mijn mening in  het kort
Varkensbloed in chocolade is het debuut van Ronald van den Broek. Een boek dat al geruime tijd in mijn boekenkast stond en met smart stond te wachten om gelezen te worden. Gisteren het boek uit de boekenkast gepakt en vandaag, eind van de middag was het uitgelezen. Dat is al een goed teken natuurlijk, een boek dat in amper een dag wordt uitgelezen.

Het boek heeft 426 bladzijden en 37 hoofdstukken. Al meteen vanaf het begin heeft het boek een goede spanningsboog en dit duurt voort tot aan de ontknoping. Diverse misverstanden en geheimen zorgen voor spannende situaties. Het verhaal is voortdurend in beweging en zakt geen moment in waardoor het boek zich moeilijk laat wegleggen. Een heerlijke Nederlandse thriller. Ronald van den Broek heeft met Varkensbloed in chocolade een uitstekend debuut neergezet en ik zie graag meer van deze auteur verschijnen.

4 ster

Titel: Varkensbloed in chocolade | Auteur: Ronald van den Broek
Uitgever: Scelta Publishing| ISBN: 9789491884207| Blz: 426

Varkensbloed in chocolade is verkrijgbaar bij uw lokale boekhandel of via:
Bol.com
Bruna.nl
Boekenwereld.com
AKO.nl
Eci.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *