Uit de boekenkast – Verbroken – Linda Jansma

Verbroken-framed

Verbroken – Linda Jansma

De geheime informatie die computerexpert Mara ontdekt, brengt haar leven ernstig in gevaar.

 

 

 

Achterflap

Computerexpert Mara de Wolff krijgt opdracht het netwerk van mediabedrijf Dutch Broadcasting Group te testen op veiligheidsrisico’s. Het duurt niet lang voordat ze informatie onder ogen krijgt die niet alleen het bedrijf, maar ook haarzelf ernstig in gevaar brengt. Ze raakt ongewild betrokken bij een terroristisch netwerk dat een grote aanslag in Nederland beraamt. De inzet: haar kinderen die door haar ex-man ontvoerd zijn naar Irak.

 

Linda Jansma (1967) is een publiekslieveling, maar ook professionele jury’s zijn gecharmeerd van haar schrijfstijl. Met Kwetsbaar domineerde ze niet alleen de bestsellerlijsten, maar won ze ook De Schaduwprijs. Houvast belandde op de longlist van de Diamanten kogel en Schuilplaats werd Beste Vrouwenthriller 2014. Inmiddels heeft Linda zeven thrillers op haar naam staan.

The net meets 24! Een actueel boek gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat je doet beseffen hoe kwetsbaar te zijn.
Janneke Siebelink, Boekenredacteur Bol.com

Uitstekende thriller, spannend tot de laatste bladzijde.’
Heleen Spanjaard, Margriet

Griezelig echt en akelig actueel.
Nadia Gandola, 100% NL Magazine

 

Mijn mening in het kort

Ik heb alle thrillers van Linda Jansma gelezen, en er was er niet eentje bij die ik niet goed vond. Verbroken is meer dan goed. Het onderwerp van dit boek trok mij eigenlijk niet zo aan, maar daar ik wel een fan ben van haar boeken moest dit boek toch gelezen worden. Er zit meteen al vaart in het verhaal en de spanning is al snel van een hoog niveau. Mara, het hoofdpersonage wordt zo neergezet dat je niet anders kan dan met haar meeleven. Ze heeft me, wat betreft haar computerkennis, een beetje doen denken aan Lisbeth Salander, een van de hoofdpersonages van de Millennium-trilogie.
Verbroken is een verhaal met een akelig actueel thema waarvan we dachten dat het in Nederland allemaal niet zo’n vaart zou lopen. Inmiddels weten we wel beter en beseffen we hoe kwetsbaar we zijn. Verbroken drukt nog even de neus op de feiten. Linda brengt met deze uitermate spannende thriller de realiteit een stuk dichterbij.
Een thriller met een beangstigend thema, een verhaal dat mij nog een lange tijd zal bij blijven.

stersterstersterster

Verbroken – Linda Jansma – De Crime Compagnie – thriller – 350 pagina’s –  9789461091352 – juni 2015

Verbroken is o.a. verkrijgbaar bij de boekhandel of bij Bol.com.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *