Uitgeverij Luitingh-Sijthoff en VBK Audiolab lanceren nieuw multimediaal project: Jonathan. Spannende thrillers over een jonge AIVD-er die als boek en als audioserie verschijnen.

Er verschijnen 2 originele verhalen: een verhaal als boek (en als e-book en audioboek), en een speciaal voor audio geschreven avontuur als podcastaudioserie. De audioserie is high-end opgenomen met meerdere stemacteurs (o.a. Kiefer Zwart, Channah Hewitt en Danique Graanoogst) en state of the art geluidseffecten. Op 23 januari zijn de eerste drie afleveringen verschenen, op 24 januari aflevering 4 en op 25 januari aflevering 5. De audioserie is op Spotify en alle andere podcastapps te beluisteren. Het boek De achterblijvers verschijnt op 25 januari.

Het brein achter het de verhalen is Inse Martin. Achter dit pseudoniem gaat een voormalige AIVD-er schuil, met jarenlange ervaring in de internationale inlichtingenwereld. Martin put met zijn verhalen uit zijn eigen ervaringen bij de AIVD en uit recente internationale, geopolitieke ontwikkelingen. Jonathan is geschreven in samenwerking met scenarioschrijver Janneke Rinzema. Zowel het boek als de audioserie is een opzichzelfstaand verhaal, met dezelfde hoofdpersonages.

Over het boek:
Jonathan is een jonge, gedreven inlichtingenofficier van de AIVD, die wordt ingezet om de dreigende instabiliteit in Nederland en Europa te voorkomen, en gaandeweg geregeld in persoonlijke problemen komt.

In De achterblijvers met Jonathan infiltreren in een extremistische groepering die een aanslag op Nederland lijkt voor te bereiden. Is er een link met de ondergrondse verzetsbeweging Stay Behind, die tijdens de Koude Oorlog geheime medewerkers inzette om het land te verdedigen en nog tot in de jaren negentig actief was?

  • Spanning en mysterie van eigen bodem
  • De actualiteit gevangen in een spannend verhaal
  • Voor de liefhebbers van Netflix-krakers The Night Agent en Bodyguard

In Jonathan de podcastserie horen we hoe onze hoofdpersoon te maken krijgt met gevaarlijke inmenging in de politiek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *