Uitgeverij Rubinstein presenteert: De Kat in De Wilde Stad

De Wilde Stad van de makers van De Nieuwe Wildernis (Gouden Kalf 2013) is vanaf 1 maart 2018 in de bioscoop!

 

Miauw. Mijn naam is Abatutu, filmkat. Ik ben de ster van de film De Wilde Stad, hou van Amsterdam, weet er elke plek te vinden en ken de bewoners. Elke dag wurm ik mij door het kattenluik om op avontuur te gaan. Mijn ontmoetingen met stadsgenoten vinden plaats in het kakkineuze Amsterdam-Zuid, de chique Grachtengordel en de prestigieuze Zuidas. Maar ook op de luidruchtige Albert Cuyp, in de roestige havens, het groene Oosterpark en in de toren van de Oranjekerk.

Maak in dit boek vol verhalen en foto’s kennis met de dieren van de stad. Amsterdam kent zo’n tienduizend dieren plantensoorten. De vertrouwde meeuw, muis en snoek hebben er hun thuisbasis, maar er zijn ook nieuwkomers zoals de halsbandparkiet en de rivierkreeft.
De eigenwijze kat Abatutu, de hoofdpersoon in de film De Wilde Stad, neemt je in dit boek mee op sleeptouw naar alle uithoeken van de stad. Zo krijg je de kans om de stadsdieren persoonlijk te leren kennen. Met kennis van zaken laat Abatutu in 25 avontuurlijke verhalen zien hoe ieder dier op zijn eigen, verrassende manier weet te overleven.

Over de auteur
Koos de Wilt ontwikkelt offline en online mediaconcepten, schrijft boeken en interviews, maakt documentaires en geeft lezingen. Samen met Rubinstein maakte hij eerder Het Gote Rijksmuseum Voorleesboek.

BOEK | AANTAL PAGINA’S: 104 | PRIJS: € 14,95 | LEEFTIJD 4+ | FORMAAT 148 X 210 MM | ISBN 9789047625094 VERSCHIJNINGSDATUM: FEBRUARI 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *