Uitgeverij Rubinstein presenteert: XING YA EN WU WEN GAAN LOGEREN

Persbericht

13 april 2017, Amsterdam

Uitgeverij Rubinstein presenteert: XING YA EN WU WEN GAAN LOGEREN

Geschreven door Jet Bakels
Geïllustreerd door Thé Tjong-Khing

Gister zijn de twee reuzenpanda’s uit China aangekomen. Zij hebben hun eerste nacht in Pandasia in het Ouwehands Dierenpark waar zij komen te wonen ‘heel tevreden’ doorgebracht. Deze speciale gebeurtenis verdient natuurlijk een bijzonder boekje, een Gouden Boekje, dat Uitgeverij Rubinstein maakte in samenwerking met Ouwehands Dierenpark.

Het verhaal In het Gouden Boekje Xing Ya en Wu Weng gaan logeren wordt het verlegen pandabeertje Xing Ya uitgenodigd door de Koning om naar Nederland te komen. Pandabeertje Xing Ya wil graag zijn buurmeisje Wu Wen meenemen, maar zij is bang voor het onbekende land. Met liefdevolle gedichtjes weet hij Wu Wen over te halen. Ze nemen afscheid en vertrekken met een speciaal pandavliegtuig. Maar hoe worden ze ontvangen? Is er wel bamboe om te eten en zijn de andere dieren wel aardig? De onderliggende angst voor het onbekende en enige vooroordelen zijn de dieren niet vreemd, een herkenbaar verschijnsel.

Over de makers

Auteur Jet Bakels is antropoloog en tentoonstellingsmaker, onderzoeker en publicist. Ze schreef meerdere kinderboeken over dieren. Illustrator Thé Tjong-King heeft al drie Gouden Penselen op zak. Hij begon als tekenaar bij de Toonder Studio’s en maakte illustraties voor boeken van o.a. Guus Kuijer, Els Pelgrom en Dolf Verroen. Voor dit Gouden Boekje maakte hij de prachtige tekeningen.

LUXE GOUDEN BOEKJE l IN SAMENWERKING MET OUWEHANDS DIERENPARK l AANTAL PAGINA’S: 28 | LEEFTIJD: 4+ l PRIJS: € 7,50 l ISBN: 9789047622918

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *