Uitgeverij Rubinstein presenteert: XING YA EN WU WEN GAAN LOGEREN

Persbericht

13 april 2017, Amsterdam

Uitgeverij Rubinstein presenteert: XING YA EN WU WEN GAAN LOGEREN

Geschreven door Jet Bakels
Geïllustreerd door Thé Tjong-Khing

Gister zijn de twee reuzenpanda’s uit China aangekomen. Zij hebben hun eerste nacht in Pandasia in het Ouwehands Dierenpark waar zij komen te wonen ‘heel tevreden’ doorgebracht. Deze speciale gebeurtenis verdient natuurlijk een bijzonder boekje, een Gouden Boekje, dat Uitgeverij Rubinstein maakte in samenwerking met Ouwehands Dierenpark.

Het verhaal In het Gouden Boekje Xing Ya en Wu Weng gaan logeren wordt het verlegen pandabeertje Xing Ya uitgenodigd door de Koning om naar Nederland te komen. Pandabeertje Xing Ya wil graag zijn buurmeisje Wu Wen meenemen, maar zij is bang voor het onbekende land. Met liefdevolle gedichtjes weet hij Wu Wen over te halen. Ze nemen afscheid en vertrekken met een speciaal pandavliegtuig. Maar hoe worden ze ontvangen? Is er wel bamboe om te eten en zijn de andere dieren wel aardig? De onderliggende angst voor het onbekende en enige vooroordelen zijn de dieren niet vreemd, een herkenbaar verschijnsel.

Over de makers

Auteur Jet Bakels is antropoloog en tentoonstellingsmaker, onderzoeker en publicist. Ze schreef meerdere kinderboeken over dieren. Illustrator Thé Tjong-King heeft al drie Gouden Penselen op zak. Hij begon als tekenaar bij de Toonder Studio’s en maakte illustraties voor boeken van o.a. Guus Kuijer, Els Pelgrom en Dolf Verroen. Voor dit Gouden Boekje maakte hij de prachtige tekeningen.

LUXE GOUDEN BOEKJE l IN SAMENWERKING MET OUWEHANDS DIERENPARK l AANTAL PAGINA’S: 28 | LEEFTIJD: 4+ l PRIJS: € 7,50 l ISBN: 9789047622918

One thought on “Uitgeverij Rubinstein presenteert: XING YA EN WU WEN GAAN LOGEREN

  1. De reuzenpanda’s zijn vanaf vandaag te bewonderen in de dierentuin. Maar eerder verscheen het Gouden Boekje Xing Ya en Wu Wen gaan logeren. De tekst van Jet Bakels is licht, grappig en poëtisch; de illustraties van grootmeester Thé Tjong-Khing geven aan het verhaaltje de juiste tonen. Jet Bakels kruipt in de huid van de panda’s en levert een aandoenlijk huzarenstukje af. Door dit Gouden Boekje ga je de troetelpanda’s zien als twee twee verliefde panda’s in een vreemd land die samen nergens bang voor zijn. Niet voor koeien , gebrek aan bamboe, vreemde gewoonten en raar eten. Want als een oud Chinees spreekwoord zegt: “Als je hart tevreden is, zijn je dromen zoet”. Maar laten we eerlijk zijn. Nooit eerder is er zoveel moeite gedaan om ‘vreemden’ zich thuis te laten voelen. Daarom hulde aan Jet Bakels en Thé Tjong-Khing die de pandamania door dit Gouden Boekje relativeren en tegelijkertijd door de trefzekere teksten en fijnzinnige illustraties, op een hoger plan brengen. Dat maakt Xing Ya en Wu Wen gaan logeren tot een bijzonder Gouden Boekje dat jong en oud zal ontroeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *