Vanavond is het feest – Harry Potter Nacht – Persbericht

harrypotterenvervloekte-kindNa 00:00 uur mag Harry Potter en het Vervloekte Kind verkocht worden en boekhandels door heel Nederland houden een nachtelijke opening om te vieren dat Harry Potter weer terug is!

AKO komt met een heuse Harry Potter-Bookstore op Utrecht CS. Deze gaat om iets voor middernacht open om de bezoekers te kunnen rondleiden in de wereld van Harry Potter. Aan het einde kun je alle boeken kopen inclusief merchandising en natuurlijk Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee.

Boekhandel Scheltema in Amsterdam pakt ook groot uit. Bezoekers betreden de winkel via perron 9 3/4 (en wie weet staat de Zweinstein Express voor de deur). Elke etage van Scheltema is omgetoverd tot één van de afdelingen van Zweinstein. Er zijn workshops toverdranken maken, boterbier brouwen en er wordt een Harry Potter-quiz gehouden.. Vergeet aan het einde niet je foto te maken in de Harry Potter photobooth! De eerste 500 bezoekers krijgen een gratis kaartje voor de film Fantastic Beasts and Where to Find Them.

Driebergen heet vanavond geen Driebergen maar ‘Harry Potterdorp’
Tijdens de speciale Shopping by Night (18.00-22.00 uur) is het extra gezellig in de Driebergse winkelstraten met een koopavond op de Traaij en het Kerkplein. Winkels verkopen Harry Potter gerelateerde producten en geven workshops.Wanneer de winkels om 22.00 uur sluiten, kun je direct beginnen aan de Harry Potter Pubquiz bij Brasserie “Bij Jacques/Boekhandel Jacques Baas. Om 23.20 moet je beslist aanwezig zijn bij het TheaterSpektakel op het Binnenplein voor Boekhandel Jacques Baas om het achtste Harry Potterboek feestelijk in te luiden met een zinderende show. Om 0.05 uur kun je dan eindelijk Harry Potter en het Vervloekte Kind Deel Een en Twee kopen tijdens de nachtverkoop bij boekhandel Jacques Baas.

Het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden gaat niet in de avond open maar is zaterdag 19 november de hele dag aan het feesten! Er zijn diverse activiteiten voor jong en oud. Ga bijvoorbeeld naar de speedcollege over Magie in de oudheid, volg een van de speedrondleidingen, doe de gouden snaai-speurtocht en nog veel meer!

Op www.harrypotter.nl staat een overzicht van alle feesten die vanavond of morgen zullen plaatsvinden.

 

Uitgeverij De Harmonie

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *