Verschijnt 12 april 2016: Zijspoor van Josha Zwaan

Zijspoor

PERSINFORMATIE

Op 12 april verschijnt bij uitgeverij Ten Have:

Zijspoor van Josha Zwaan

Succesvol fictie-auteur schrijft voor het eerst over haar doodzieke zoon.

In maart 2011 wordt de dan 21-jarige zoon van Joshua Zwaan opgenomen in het ziekenhuis. Er is iets verschrikkelijks mis en zijn toestand verslechtert ieder uur. Na een aantal onderzoeken blijkt het te gaan om een zeer zeldzame auto-immuunziekte die nieren en longen aantast: een kans van één op twee miljoen.

Maandenlang zweeft Zwaans zoon tussen leven en dood, daarna volgt een zwaar jaar van dialyseren. Pas nadat hij een donornier van zijn vader ontvangt, krabbelt hij langzaam weer op. Ruim anderhalf jaar houdt zijn moeder een dagboek bij.

In Zijspoor wisselen de dagboekfragmenten en latere reflecties elkaar af. Er zijn momenten van diepe angst en wanhoop, maar ook van troost, liefde en besef van grote schoonheid. Een aangrijpend en meeslepend verhaal, dat leest als een roman.

Joshua Zwaan

Josha Zwaan debuteerde in 2010  met de succesvolle roman Parnassia (inmiddels twintigste druk), gevolgd door de romans Zeevonk en Dwaallicht. Essays van de hand van Zwaan werden onder andere gepubliceerd in Volkskrant Magazine en Trouw.

 

 

Zijspoor; Over een zieke zoon, wanhoop, troost en liefde| Josha Zwaan
€ 19,95 |Paperback | 192 pagina’s | ISBN 9789025905095
ISBN e-book 9789025905101 (€ 12,99)| Verschijnt 12 april 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *