Verwacht – To Be Read

Tijdens het snuffelen tussen de verwachte boeken kom ik altijd weer zoveel moois tegen. Zoveel dat de To Be Read list alleen maar langer en langer wordt.
Zelf lees ik graag boeken van Nederlandse en Vlaamse bodem en vooral in het genre thriller & spanning. Hieronder een vijftal boeken van dit genre die toegevoegd zijn aan mijn To Be Read list.

ZwaartekrachtZwaartekracht – Eva Monté – De Crime Compagnie

Emma heeft een levensgroot probleem. Als ze de mogelijkheid krijgt om hier samen met een groep lotgenoten iets aan te doen, grijpt ze die kans op een ander leven met beide handen aan. De groep reist af naar het Griekse eiland Chios waar ze gedurende zes weken worden onderworpen aan een streng regime om een echte verandering in gang te zetten. Als een van hen na een paar dagen plotseling overlijdt, slaat de stemming om van hoop naar angst.

De BunkerDe BunkerFilip Vandenbon – Lannoo

Het boek bij de topserie op VTM
De aanslag van terrorist ‘De Reiger’ dreigt het land te ontwrichten. Slaagt het team van De Bunker erin om hem op tijd te ontmaskeren? Na jaren gevangenschap in Afghanistan komt ‘De Reiger’ ongezien België binnen en begint hier zijn terroristisch plan te ontvouwen: het land moet lijden, en De Reiger weet precies waar, en vooral wanneer, hij de Belgen het hardst kan treffen. De komende nationale Feestdag wordt er één om niet snel te vergeten… Het team van Alexander Van Praet van de Belgische Staatsveiligheid doet er alles aan om de aanslag te voorkomen, maar ze vechten een race tegen de klok. Bovendien is niets wat het lijkt. De bunker is een onafhankelijk verhaal gebaseerd op de gelijknamige VTM­-serie die zich afspeelt bij de Antwerpse cel van de Belgische Staatsveiligheid die opereert vanuit de bunker, een geheim en ondergronds hoofdkwartier.

MoordeilandMoordeiland – Peter van Beek – QV Uitgeverij

Vlak voor het eindexamen verdwijnt vwo-leerling Maud Morgenster uit het Texelse Den Burg spoorloos. Onder leiding van rechercheur Lone Telander wordt een Team Grootschalig Onderzoek ingezet met als doel haar terug te vinden. Op het eiland is al maanden een pyromaan actief. Als de recherche in een verbrand vakantiehuisje een gruwelijke ontdekking doet, volgt een ongekende klopjacht op de dader, die de recherche telkens een stap voor is. Zijn Lone Telander en haar team in staat deze duistere zaak op te lossen?

JudaskusJudaskus – Linda Jansma – De Crime Compagnie

Eén ongeluk. Twee gezinnen. Wat is de link?

Huisartsenechtpaar Barbara en Marcus van Brederoo wonen met hun twee dochters in een dorpje in Friesland. Wanneer Barbara ontdekt dat haar man iets voor haar verzwijgt, is ze vastbesloten te achterhalen wat dat is.

MedicijnMedicijn – Ingrid Oonincx – The House of Books

Alleen een klein en machtig eliteclubje weet dat er al jaren een middel tegen veroudering bestaat. Wat hen betreft blijft dat geheim. Ontdekker Jacob Grünberg wil echter wereldwijde erkenning voor zijn uitvinding. Na de plotselinge dood van haar minnaar raakt pr-vrouw Ella Vreeland verstrikt in het huiveringwekkende web rondom deze meedogenloze wetenschapper en ontdekt ze de duistere schaduwwereld achter de schone schijn.

Boeken waar ik naar uitkijk, zal alleen nog even geduld moeten hebben.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *