Vier poten op een buik – Veronique Puts – Recensie

Vier poten op een buik is het vijfde boek met verhalen over de katten van Veronique Puts. Duizenden kattenbezitters wereldwijd volgen dagelijks de avonturen van Pernod en Cootje op Facebook.

Veronique Puts houdt van katten. Ze schrijft erover, tekent ze en maakt er schitterende foto’s van. Ze publiceerde al eerder de bestsellers Miauwkes, Kattenkwaad, Poeslief en Straffe Katten.

Vier poten op een buik is het vijfde boek met vrolijke huis-tuin-en-keukenverhalen over het dagelijks leven met katten. Over knuffelen en spinnen. Over kopjes krijgen en scherven ruimen. Over strelen en klauwen. Over vasthouden en loslaten.

Ik geniet met volle teugen van zijn lawines aan kopjes en uitbundige knuffelpartijen.”

Geen dier is zo eigenzinnig als een kat en dat maakt dit dier dan ook zo bijzonder. Dit eigenzinnige weet Veronique Puts goed weer te geven in haar verhalen over haar katten. Geen dag is hetzelfde, vooral niet als je de belevenissen van Pernod en Cootje leest. Liefdevol beschreven en naast deze heerlijke hartverwarmende verhalen vinden we ook wetenswaardigheden over de kat bijgestaan door prachtige illustraties.

 

 

De verhalen in Vier poten op een buik laten je wegsmelten en onderdompelen in de liefde voor katten. De verhalen zijn veelal herkenbaar voor elke kattenbezitter en dat de kat de baas in huis is mag duidelijk zijn. Pernod & Cootje zijn twee katten die nadat je een van de boeken van Veronique hebt gelezen nooit meer vergeet, katten die je hart veroveren. En dit boek doet je nog meer beseffen hoe speciaal katten zijn en dat het gewoonweg geweldig is om met katten samen te mogen leven.

Ik ben de baas! Enfin, ik beheer het all-you-can-eat-kattenbuffetje, en dat is bijna hetzelfde.

Vier poten op een buik is niet zomaar een boek over katten. Het zijn bijzondere verhalen die samen met de illustraties en foto’s verheven worden tot grote kunst. Een prachtig boek om intens van te genieten en die de kat welverdiend op een voetstuk zetten.

 

5*****

Met dank aan uitgeverij Manteau voor het beschikbaar stellen van een recensie-exemplaar.

Titel: Vier poten op een buik|Auteur: Veronique Puts
Uitgever: Manteau|ISBN: 9789022334584 (hardcover)|Blz:160
Verschijningsdatum: oktober 2017

Vier poten op een buik is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *