3 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Literaire thriller

Voetbalvrouwen – Linda van Rijn – Recensie

  • Titel – Voetbalvrouwen
  • Auteur –  Linda van Rijn
  • Uitgever – Marmer
  • Aantal pagina’s – 160
  • Uitgave – Paperback en e-book
  • ISBN –  9789460681530
  • Verschenen –  maart 2014
  • Genre – Literaire thriller

 

In Voetbalvrouwen woont Michelle samen met Richard. Richard speelt bij voetbalclub DKS, die aan het einde van het vorig seizoen dankzij een kampioenschap in de topklasse naar de Eerste Divisie is gepromoveerd. Richard, een belangrijke speler in het team, besluit om tijdelijk te stoppen met zijn HBO-opleiding Sportmanagement om alles te kunnen geven voor zijn voetbalcarrière. Michelle is zelf druk met haar rechtenstudie en heeft geen enkele ambitie om een typische voetbalvrouw te worden, wat niet helemaal begrepen wordt door de vriendinnen van de andere spelers.

Dan gaat Richard op trainingskamp en de vrouwen mogen mee. DKS heeft een nieuwe aanvaller aangetrokken, concurrentie voor Richard. De vriendin daarvan is echt een typische voetbalvrouw en het klikt absoluut niet met Michelle. Als de spelers een avondje uitgaan, zonder de vriendinnen, krijgt Richard een ongeluk…

De thrillers van Linda van Rijn kenmerken zich door de vlot geschreven verhalen met een spannende ontknoping. In 2012 stond Linda van Rijn met drie vakantiethrillers in de Bestseller top 60.

Voetbalvrouwen is een mini-thriller, een boekje wat je in een paar uurtjes uitleest. De hoofdpersoon Michelle wordt neergezet als een sterke, zelfstandige vrouw, een vrouw die absoluut niet afhankelijk wil zijn van het inkomen van haar man. Een karakter wat veel mensen zal aanspreken. Bij de titel Voetbalvrouwen had ik een totaal andere hoofdpersoon verwacht, het soort vrouw dat op de cover is afgebeeld.

Vergeleken met haar vorige boeken valt de spanning in Voetbalvrouwen erg tegen. Ook wordt het verhaal op een gegeven moment wat afgeraffeld. Voetbalvrouwen is zo’n boek wat je even tussendoor leest, maar geen verhaal wat blijft hangen.

stersterster

 

Voetbalvrouwen heb ik gelezen voor VrouwenThrillers.nl.

Voetbalvrouwen is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: