Volgende week verschijnt bij Uitgeverij Nanda de roman: Dik, Druk en Dronken

Heerlijk en herkenbaar!

Na een leven vol zorg vindt een vrouw zich terug:
dik, druk en dronken…

Dik,druk en dronken

PERSBERICHT

Volgende week verschijnt bij Uitgeverij Nanda de roman:

Dik, Druk en Dronken
Nanda Roep

 

 

Gisteren werd ik op mijn dertigste moeder, vandaag sluit ik op mijn tweeënveertigste mijn man en zijn medewerkers buiten. Voor bitch uitgemaakt om even alleen in huis te kunnen zijn.” (fragment uit: Dik, Druk en Dronken)

Hoofdpersoon Janine was in haar leven druk met eerst de sportcarrière van haar broer, toen de loopbaan van haar partner (architect) en daarna de zorg voor haar kinderen. Als veertiger vindt ze zichzelf terug: dik, druk en dronken. Nu gooit ze het roer om en kiest ze voor zichzelf. Met alle gevolgen van dien…

De nieuwe roman van schrijfster Nanda Roep heeft een herkenbaar thema; de midlife crisis bij vrouwen. Rond hun 30e krijgen veel vrouwen een vaste relatie en kinderen. Voeg hier een druk sociaal leven en talrijke verplichtingen aan toe en voor je het weet, zit je rond je 40e gevangen in een veeleisend, overvol leven waarin geen plaats meer is voor jezelf. In Dik, Druk en Dronken wil hoofdpersoon Janine niets liever dan hieraan ontsnappen… Dit boek van schrijfster, presentatrice, producente en onderneemster (plus partner en moeder) Nanda Roep is gebaseerd op het gevoel dat haarzelf op een dag ineens overviel.

Dik, druk en dronken, een roman over de loop van het leven, de liefde, en het (toch) nemen van verantwoordelijkheden.

Reacties op dit boek van meelezers:
Een heerlijk vrouwenboek waar Nanda op humoristische wijze, maar met een serieuze ondertoon, laat zien waar het eigenlijk allemaal om draait in het leven..
– Wendy Wenning, Boekenbijlage.nl

Prachtboek. Licht maar met diepgang. Geestig, verontrustend, ontroerend. .. wat er in de vrouw rondtolt aan gedachten, overwegingen, strategieën… daar hebben wij geen idee van. Tot nu. Elke man zou dit moeten lezen.
– Stijn van der Loo, Querido-auteur, componist, filmmaker

Nanda Roep

Nanda Roep (Utrecht, 1971) is sinds twintig jaar een geliefd auteur. Ze schreef zo’n vijftig jeugdboeken en diverse volwassen romans. Haar schrijfstijl kan het beste worden omschreven als herkenbaar, vlot, met mooie inzichten en diepgang. Na haar studie journalistiek was Nanda Roep werkzaam als literair journalist en kinderboeken-recensente (Trouw, Utrechts Nieuwsblad) en als hoofdredacteur voor het tijdschrift Schrijven. Als freelancer was ze bovendien verbonden aan diverse tijdschriften (Viva, Margriet, Tina). Tevens was ze enige tijd presentatrice en bedenker/producente van het KRO Kindertijd-programma ‘Mijn Eigen Boek’ en schreef ze voor Kinderen voor Kinderen. Nog steeds maakt ze met regelmaat theaterprogramma’s voor kinderen, waar ze haar eigen kinderliedjes zingt.
Ze is als ambassadeur verbonden aan de Vereniging Openbare Bibliotheken en blogt maandelijks op www.ookmaareenvrouw.com.

Nanda en Silvester

Nanda Roep woont samen met haar partner, cabaretier Silvester Zwaneveld in Apeldoorn. Silvester is vooral bekend als cabaretier (zijn theatershow werd onlangs nog uitgezonden bij de VARA). Hij is tevens illustrator en animator. Achter de schermen werken ze altijd samen aan producties van hen beiden. Ze hebben twee kinderen van 14 en 10 jaar.

Sinds vijf jaar heeft ze haar eigen Uitgeverij Nanda. Hiermee werd ze één van Nederlands eerste ‘selfpubbers’; auteurs die ertoe overgaan zichzelf te publiceren. Uitgeverij Nanda is ook actief als theater- en tv-producent. De producties kenmerken zich door multimediale aanpak. Bij ‘Dik, druk en dronken’ is dat te zien aan de song ‘Tijd over’, die speciaal voor dit boek is geschreven en opgenomen, met geanimeerde videoclip (door Silvester). Met het verschijnen van Dik, Druk en Dronken viert uitgeverij Nanda het eerste lustrum.

Dit is de eerste roman met een bijpassende song Tijd over, gezongen door de auteur. De lyrics zijn mede opgebouwd met teksten uit het boek. Bij het lied hoort een geanimeerde videoclip, gemaakt door haar partner, cabaretier Silvester Zwaneveld.
Link naar het lied: https://www.youtube.com/watch?v=AQbgZYRNDjE
Compositie en muzikale begeleiding: Karl Adams. Opname en mix: Teclats (Ton Snijders).

Technische gegevens Dik, Druk en Dronken:
Uitvoering: paperback, 280 blz
ISBN: 9789 94 90983 35 2
Prijs: € 19,90

Voor gesigneerde boeken van Uitgeverij Nanda: webwinkel van Uitgeverij Nanda.

Ik heb dit boek al mogen lezen en mijn recensie zal binnenkort te lezen zijn op Boekenbijlage.nl.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *