4 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Thriller

Wie noemde haar zwak? – Clemens van Brunschot

  • Titel – Wie noemde haar zwak?
  • Auteur –  Clemens van Brunschot
  • Uitgever –  Zilverspoor
  • Aantal pagina’s – 359
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789490767549
  • Verschenen –  april 2014
  • Genre – thriller

 Uiteindelijk-001-211x300

Clemens van Brunschot woont in Eindhoven en heeft als onderzoeker gewerkt in de sectoren gezondheidszorg, machine-industrie, verlichting, hartkleppen, openbaar vervoer en het bankwezen.
Clemens debuteerde in 2012 bij Zilverspoor met Uit de duisternis neergedaald, in oktober 2013 verscheen van de psychologische thriller  Een vloek uit Kyrgyzstan, en in april 2014  ‘Wie noemde haar zwak?’ met zelfoverwinning als thema. Het manuscript voor zijn vierde boek ligt ook al klaar.

 

Paula Stark leeft met een groot geheim. Om haar probleem op te lossen geeft Paula zich over aan Miquel, de leider van een Texaanse sekte, met wie zij eerder in Londen een traumatische ervaring deelde.
Pascal is de zus van Paula. Ze heeft een afspraak met Paula, maar Paula komt niet opdagen en is telefonisch niet bereikbaar. In het verleden hebben Pascal en Paula samen ook een zeer traumatische ervaring beleefd. Paula zit al een tijd in de ziektewet vanwege haar psychische problemen, staat niet zo stevig in haar schoenen en is sterk beïnvloedbaar.
Pascal maakt zich erg ongerust want ze kan  Paula niet meer bereiken. Hun vader heeft een sleutel van het appartement van Paula en Pascal gaat samen met haar man Felix bij het appartement kijken.
Ook daar geen teken van Paula en Pascal besluit om op zoek te gaan naar haar zus. Felix kan niet met haar mee, dus onderneemt zij alleen deze zoektocht.

Maar het moet aan mij liggen. Er zijn tegenwoordig steeds meer dingen die ik niet begrijp van deze wereld’.

Op de cover zie je een vrouw op een rots zitten. Deze vrouw komt op mij over als een sterke vrouw.
Wie noemde haar zwak bestaat uit twee verhaallijnen, die van Paula en Pascal, verteld in de derde persoon. Korte hoofdstukken wat maakt dat de beide verhaallijnen goed te volgen zijn. Mooie lange,uitgebreide soms filosofische  zinnen zonder dat dit vertraging oplevert aan het verhaal. De omgeving en de straten waar Pascal haar zoektocht houdt zijn zodanig beschreven dat dit aanspreekt tot de verbeelding, in gedachten loop je mee door de straten waar Pascal doorheen loopt.
Wie noemde haar zwak is het verhaal over de innerlijke strijd van de zussen en verteld dat  het beleven van een trauma je (tijdelijk) zwak kan maken maar dat je er als een sterker persoon uit kunt komen.
Een spannend verhaal, met ( vrouwelijke) psychologie van hoog niveau.

‘Pascal wist precies wat isolatie met mensen kon doen. Maar ze was een ontembare vrouw, een wolfsvrouw!’
                                                                                    
Wie noemde haar zwak is ook een verhaal over onvoorwaardelijke liefde, in dit geval Pascal, die haar eigen leven zou geven voor haar zus Paula. Een pittig verhaal, maar doordat er op sommige momenten wat humor in verwerkt wordt is het zeker geen zwaarmoedig verhaal.
Wie noemde mij zwak is het eerste boek van deze auteur wat ik heb gelezen, maar het zal zeker niet de laatste zijn,  mijn nieuwsgierigheid is gewekt.

sterstersterster

 

Bestel dit boek bij uw plaatselijke boekhandel of direct online:

[bol_product_links block_id=”bol_543ea29b78ffb_selected-products” products=”9200000026768996″ name=”Wendy Wenning” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

 

 

 

 

5 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: