De wolf van colombes – Koen Strobbe – recensie

Na zijn bestseller Kruis en munt (Hercule Poirot Debuutprijs) en het succesvolle Blankenbergse blues, dat hij samen met Pieter Aspe schreef, keert Koen Strobbe met deze nieuwe Provence-thriller terug naar zijn roots. Koen Strobbe werkt en woont in de Provence, waar hij vijftien jaar lang wijnbouwer was.

Laura en Nicolas zeggen hun drukke leven in Parijs vaarwel en beginnen een nieuw leven in een klein dorpje in de Provence. Een heel ander leven dan ze gewend zijn en terwijl ze alles aan het ontdekken zijn, worden ze ook geconfronteerd met de intriges van de plaatselijke bevolking. Het hele dorp aast op het landgoed van een rijke truffelboer en de plaatselijke notaris is niet vies van enige gesjoemel – voor zijn eigen gewin. Wat een droom lijkt te zijn mondt zich uit in gevaarlijke situaties waarbij vastgoedzwendel, wijnfraude, kinderroof en iets wat veel weg heeft van nazipraktijken aan de orde zijn.

De wolf van colombes heeft een wat aarzelende start, maar wel een begin waarin een scherp beeld geschetst wordt van de personages om zo hun plaats in het verhaal in te nemen. De auteur neemt er ruim de tijd voor om alle personages goed uit te werken en hun karakters helder neer te zetten. Met zijn beeldende schrijfstijl weet de auteur ook een levensecht beeld van het dorp, waar alles zich afspeelt, neer te zetten. Een dorp waar mysteries rondwaren en de drang om deze mysteries te onrafelen is sterk.

Na de aarzelende start wordt er langzaam meer spanning voelbaar en komt er meer vaart in het verhaal. Ik had even moeite om in het verhaal te komen, maar plots zat ik er midden in en vanaf dat moment werd ik volledig meegevoerd. Er gebeuren dingen die het mysterie alleen maar vergroten. Nicolas en Laura, die dachten een mooi nieuw leven op te bouwen in een klein, romantisch dorpje, komen terecht in een web van intriges. Lugubere gebeurtenissen drijven de spanning op en het wordt steeds moeilijker het boek weg te leggen. De wolf van Colombes is een thriller maar zelfs de meest lugubure scenes weet de auteur op een minnelijke wijze neer te zetten waardoor deze thriller naar een spannende roman neigt. Een eigenzinnige schrijftstijl die de aandacht trekt en waardoor deze auteur zich onderscheidt. De wolf van colombes is een spannend verhaal verpakt in een heel mooi jasje en de auteur heeft met dit boek zijn talent voorgoed bewezen.

 

4****

Deze recensie is eerder gepubliceerd op VrouwenThrillers.nl

 

Titel: De wolf van colombes|Auteur: Koen Strobbe
Uitgever: Manteau|WPG|ISBN: 978902233479|Blz: 320
Verschijningsdatum: september 2017

De wolf van colombes is onder andere verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *