Wrap up januari en februari

Twee drukke maanden achter de rug, veel gelezen maar ook andere leuke boekendingen gedaan. Zoals het bezoek aan Storytel waarvan het verslag te lezen is op VrouwenThrillers.nl. Daar was ik samen met Anneke heen en zoals gewoonlijk waren we heel iets te laat. Anneke en ik hebben een abonnement op treinvertragingen, de verkeerde richting oplopen etc. en het is altijd weer een flinke toer om de weg te vinden en op tijd te komen. Nu komt dit ook wel een beetje omdat we elkaar niet zo vaak persoonlijk zien en altijd veel bij te praten hebben. Tja en dan gaat er wel eens iets mis omdat we niet helemaal goed opletten.

We waren bij Storytel uitgenodigd ter gelegenheid van het verschijnen van het eerste luisterboek van Eva Monté: De mooiste tijd van je leven. Leuk om de dames Alexandra en Victoria Nagelkerke weer even gezien te hebben en leuk om te zien en horen hoe het nu allemaal werkt bij Storytel. Het luisterboek inmiddels afgeluisterd en ik heb er van genoten. Abbey Hoes heeft een mooie stem en haar stem paste ook perfect bij het hoofdpersonage. Het verhaal wordt ook heerlijk vlot verteld, daar hou ik wel van. Ik was alleen een beetje verdrietig bij het einde…een beetje een open einde en ik heb het vermoeden dat we nog meer van Daatje gaan horen. Het voordeel van de Storytel Originals, de series, vind ik dat je naast luisteren het boek ook kunt lezen, je kunt tussendoor overschakelen naar het ebook. Gewoon een aanrader en ben je nog geen lid van Storytel, je kunt het twee weken gratis proberen dus wat let je…

Een week later had ik een uitje naar Utrecht, het Valentijnfestival. Naast het lezen van gruwelijke thrillers vind ik het af en toe heerlijk om een romantisch boek te lezen. Eind vorig jaar mocht ik voor het Valentijngenootschap als jurylid tien heerlijke romantische boeken lezen. Best wel een klus want de recensie-exemplaren bleven ook gewoon binnenkomen maar hartstikke leuk om te doen en zo lees je boeken die anders niet zo snel op je pad komen. Tijdens het Valentijdfestival werd de winnaar uitgeroepen en dat was dit jaar Martin Scherstra met het boek Adempauze. Zelf ben ik nu tussendoor dit boek aan het lezen want ik was natuurlijk wel nieuwsgierig geworden. De publieksprijs was voor Kirstin Rozema met Na die nacht. Welverdiend vind ik, dit boek had ik al eerder mogen lezen. Mijn recensie kun je hier lezen.

De gelezen boeken van de afgelopen maanden waren zeer divers en er zaten ook een aantal zeer indrukwekkende boeken bij. Bijvoorbeeld Verknipt van Laurenz Mol of Gevangen in geluid van Joan van Baarle.

Hieronder het overzicht van mijn gelezen boeken in januari en februari 2018.

Januari

Februari

 

De maand maart begint met het schrijven van recensies en een boekpresentatie. Donderdag 1 maart ga ik naar Deventer, de boekpresentatie van Chateau de Provence van Marelle Boersma, georganiseerd door Samen lezen is leuker. Via mail veel contact met Marelle maar een persoonlijke ontmoeting is er nog nooit van gekomen. Dus toen ik zag dat er een presentatie niet te ver van mijn woonplaats was, heb ik deze avond meteen ingepland. De week erop weer een boekpresentatie, dan in Zwolle, de boekpresentatie van De rode magneet van Bertina Mulder. Hier ga ik samen met Anneke heen, wij gaan ook samen het boek lezen voor de eerste duorecensie op VrouwenThrillers.nl. Voor Anneke een lange reis vanuit Gouda maar twee dagen later, 10 maart, mag ik een lange reis maken. Dan gaan Anneke en ik naar Saskia Oudshoorn, de auteur van Op eenzame hoogte. Op eenzame hoogte is gekozen als beste vrouwenthriller 2017 en wij gaan dan de prijs uitreiken.

De boeken die voor de komende maand op de planning staan zijn onder andere De erfgename van Ellen De Vriend (voor VrouwenThrillers.nl), Als ik doodga voor ik opsta van Emily Koch (voor Boekenbijlage.nl), #MeToo geschreven door Jan de Boer en Caroline van Wijngaarden (voor mijn blog), Binnenwereld van Marcella Kleine en De erfgenaam van Rolf van der Leest en Mark Doornaert (voor mijn blog. Maar dit is maar een kleine selectie. Op dit moment lees ik De rode magneet van Bertina Mulder en dit is natuurlijk wel spannend omdat Anneke deze ook gaat lezen en wij daarna onze eerste duorecensie op VrouwenThrillers.nl zullen publiceren. Naast het lezen van de recensie-exemplaren ook als jurylid veel verhalen lezen op Sweek voor de #CrimeCompagnieContest.

Weer genoeg te lezen en ook komende maand weer een mooie diversiteit in de boeken, heerlijk!

Wendy Wenning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *