Zilveren griffel-winnaar Jowi Schmitz schrijft novelle voor Kluitman

ALKMAAR – Jowi Schmitz heeft getekend voor een boekcontract bij uitgeverij Kluitman. Haar novelle Slipjacht zal in de zomer van 2022 verschijnen in de succesvolle novellereeks van Kluitman. In 2021 won Schmitz een Zilveren Griffel voor haar boek Beste broers.

Uitgever Mariska Budding: ‘In de novellelijn is ruimte voor verschillende genres. Jowi kwam met het idee voor de novelle Slipjacht en we waren meteen geïntrigeerd door het thema en het unieke spannende verhaal. Een mooie aanvulling op de prachtige lijst die we de afgelopen jaren succesvol hebben opgebouwd.’

SLIPJACHT
Milan wil verdwijnen, want zijn vader is van plan om hem naar een psycholoog te sturen. Milan maakt nogal graag bloederige tekeningen, vandaar. Studies van moorden, van ongelukken, veel bloed en kapotte ledematen. Een psycholoog dus, terwijl hij niemand in zijn hoofd toelaat.

Als zijn klas op schoolreisje naar De Hoge Veluwe gaat, grijpt Milan zijn kans. Hij begraaft zijn mobiel en verstopt zich in het bos. Het is zomer, maar daar trekt het noodweer dat ‘s nachts over het bos trekt, zich niks van aan. De bliksem slaat in in een boom naast Milan. Er klinkt gekef, een jonge vos! Alleen gelaten door zijn ouders? Ouders dood? Milan weet het niet, maar hij wil voor de vos zorgen, dat weet hij wél.

Als de ochtend komt, gaat Milan samen met de vos op zoek naar een betere plek om te schuilen. Maar wat blijkt: de jacht is geopend. De jacht op Milan en de vos. De school jaagt, Milans vader jaagt, de honden jagen.

Niet erg, denkt Milan. Hij en de vos zijn slimmer dan de jagers. Dit gaat ze lukken. Maar Milan weet niet dat er nóg iemand is. Iemand anders die wakker is geschrokken door de blikseminslag. Iemand die nóg ongelukkiger, nóg driftiger en in elk geval véél gevaarlijker is dan Milan…

JOWI SCHMITZ
Jowi Schmitz (1972) schrijft verhalen, zowel voor volwassenen als voor kinderen. Ze begon met twee romans voor volwassenen en publiceerde in 2011 haar eerste kinderboek. Ik heet Olivia en daar kan ik ook niks aan doen werd in 2012 bekroond met een Vlag en Wimpel van de Griffeljury. Een jaar later verscheen de kinderthriller Schat onder de stad. Haar eerste Young Adult-boek was Weg. Haar jeugdboek Beste broers werd in 2021 bekroond met een Zilveren Griffel.
Verder schreef ze twee AVI-boekjes op rijm over het jongetje Stan, dat bevriend raakt met een kluitje rovers.

Slipjacht verschijnt in de zomer van 2022 bij uitgeverij Kluitman.

Uitgeverij Kluitman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *