Zoeter dan wraak – Diverse auteurs – recensie

Tien Nederlandse thrillerauteurs slepen hun pennen en schreven tien bloedstollende thrillerverhalen om met hun bundel Zoeter dan wraak aandacht te vragen voor diabetes. De bundel is ontstaan na een gesprek tussen Jacqueline Coppens (die zelf diabetes type 2 heeft) en Linda Jansma en al snel hadden ze genoeg auteurs gevonden die belangeloos wilden meewerken. Maar het moest ook nog uitgegeven worden en daarvoor werd Elly benaderd. Eigenlijk was er geen ruimte voor, maar Elly besloot toch mee te werken met dit project en heeft de bundel belangeloos uitgegeven. De opbrengst van de bundel is bestemd voor Diabetesvereniging Nederland DVN.

De tien auteurs die een verhaal hebben geschreven voor deze bundel zijn: Iris Boter, Jacqueline Coppens, Svea Ersson, Marjolein van der Gaag, Aefke ten Hagen, Diana van Hal, Linda Jansma, Marcella Kleine, Katja Schoondergang en Anita Terpstra.

Tien verhalen, tien auteurs die allemaal hun eigen schrijfstijl hebben. Voorin het boek is er een index van de verhalen waarbij de auteur staat die het geschreven heeft. Maar opvallend is dat er bij de verhalen zelf alleen een titel staat en geen auteur. Het leuke daarvan is dat je de mogelijkheid het om tien maal een blind date te hebben en pas als het verhaal uitgelezen is te kijken wie de desbetreffende auteur is. En soms was dat best een verrassing.

Zoeter dan wraak bevat tien spannende verhalen met in de hoofdrol de thema’s vergelding, liefde en moord. De auteurs hebben allemaal hun creativiteit aangesproken om rondom deze thema’s een verhaal te schrijven. Ieder op hun eigen manier waardoor er een mooie variatie is ontstaan in de verhalen. Verschillende spanningsbogen, verschillende schrijfstijlen en verteltranten. Voor iemand die de auteurs nog niet kent, een mooie gelegenheid om kennis te maken. Met hun manier van schrijven maar ook is er achterin het boek informatie over de auteurs te vinden.

Zoeter dan wraak is de perfecte gelegenheid om spannende verhalen te lezen als er even geen tijd is voor die ene spannende roman of thriller.

4****

Wendy Wenning

Deze recensie is eerder gepubliceerd op VrouwenThrillers.nl

Met dank aan Godijn Publishing voor het recensie-exemplaar.

Titel: Zoeter dan wraak| Auteur: Diverse auteurs
Uitgever: Godijn Publishing| ISBN: 9789493157125|Blz: 254
Verschijningsdatum: november 2019

Zoeter dan wraak is verkrijgbaar in elke (online)boekhandel

Thrillers algemeen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *