Blogtournee roman ‘Mijn vader was een NSB’er’

Begin dit jaar ben ik begonnen met recenseren. Na een aantal maanden waren het aantal recensies zodanig gegroeid dat ik besloot deze recensies ook op een blog te zetten. Na wat knutselen was mijn boekenblog Passie voor boeken een feit.
Inmiddels beginnen de mensen de weg naar mijn blog te vinden.
Zo ook Uitgeverij De Spion. Afgelopen weekend kreeg ik de uitnodiging of ik bereid was een boek voor hun te recenseren. Het boek sprak mij zeker aan en ik ga deze graag lezen en recenseren.

Op een gegeven moment kwam ik op Twitter berichten tegen van mijn mede bloggers. Een aantal van hun waren ook uitgenodigd om een recensie over dit boek te schrijven. Er werd geopperd een blogtournee te houden. Ik had geen flauw idee wat dit inhield maar dit werd al snel duidelijk. Gedurende een bepaalde periode wordt er elke dag door één van de bloggers een recensie van het betreffende boek geplaatst. Een aantal tweets later was de blogtournee een feit. Hartstikke leuk natuurlijk, maar daar dit mijn eerste blogtournee is ook heel spannend.

Maar over welk boek hebben we het nu eigenlijk?

Mijn vader was een NSB'er - cover voorkant

Mijn vader was een NSB’er, geschreven door Elmer den Braber.

Tijdens de roerige laatste dagen rond de bevrijding van Nederland in 1945 is NSB’er Hendrik Aaldering omgekomen. Hoewel in de jaren erna het gemis van een vader een belangrijke rol speelt bij de Familie Aaldering, trekt met name het NSB verleden van Hendrik een zware wissel op de levens van de kinderen en kleinkinderen. Zelfs nu nog ijlt die zwarte bladzijde flink na, ook al wordt er nooit over gesproken.

Zijn dochter Elsa was 17 toen Hitler’s Derde Rijk viel en denkt tijdens de nadagen van haar leven vaak terug aan die tijd en aan de speciale band die ze had met haar vader. Door de diepgewortelde schaamte en de taboes rond dit thema, was ook  haar man Willem, een gereserveerd man en inmiddels al bijna 7 jaar overleden, een groot voorstander van het doodzwijgen en de tijd zijn werk te laten doen.

Nu, vele jaren later, als alle wonden geheeld lijken te zijn, wil Elsa ondanks tegenstand vanuit haar familie haar verhaal doen: haar geweten tergt haar.

Mijn vader was een NSB’er vertelt het meeslepende verhaal over de rol van de vader, hartverscheurende keuzes en diepe geheimen van een alledaags Nederlands meisje. Daarnaast geeft het verhaal een stem aan minder voor de hand liggende slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en hun immer kwellende schuldgevoel.

Meer over dit boek is te vinden op de site van Elmer den Braber.

De blogtournee zal gehouden worden van 7 tot en met 17 december.

Mijn recensie zal al eerder online staan, maar tijdens de blogtournee zal er zeker nog een bijdrage van mij te vinden zijn op deze blog.

Onderstaande boekbloggers doen allemaal mee met deze Blogtour.

De auteur Elmer den Braber zal dit samen met de uitgeverij allemaal in goede banen gaan leiden en ook zijn bijdrage aan deze blogtournee leveren.

Ik ga binnen een paar dagen beginnen met het lezen van dit boek. Een boek waarvan ik verwacht dat deze een indruk gaat achterlaten….

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *