In de brievenbus – De HuisMeester – Esther Vermeulen

de-huismeester

“Zijn blik verplaatste zich omhoog naar een opvallende kroonluchter, schitterend als een onbereikbare ster, zwevend in een enorme doorzichtige koepel waarin alleen de draagbalken zichtbaar waren. Hij had zich in een sprookje kunnen wanen als de sfeer niet zo beklemmend was geweest. Menselijke gedaanten wandelden ongedwongen langs hem heen, een schijnglimlach op hun gezicht, fluisterend tegen zichzelf of tegen een willekeurig iemand. Als gevangene van een denkbeeldige wereld leek hij één van hen, maar hij wist wel beter. Eén moment van onoplettendheid en hij zou het met de dood moeten bekopen.”

Marit Johansen, privédetective en eigenaar van detectivebureau Bureau MaRit, geeft gehoor aan de noodkreet van Marc en Elsa Horn uit Barendrecht. Hun zoon wordt al sinds het weekend vermist. Bij gebrek aan aanknopingspunten, ziet Marit zich gedwongen de hulp in te schakelen van iemand die een dubieuze rol in haar verleden heeft gespeeld. De situatie dreigt totaal uit de hand te lopen als de zoektocht een geheel eigen leven gaat leiden. Wanneer de emoties hoog oplopen, komt een mysterieuze dood in een ander daglicht te staan. Wie is de HuisMeester en welke rol speelt hij bij de verdwijning van Mat Horn? Uiteindelijk lijkt deze zaak ook zijn weerslag te hebben op het detectivebureau van Marit Johansen.

De HuisMeester is het zesde deel in de spannende serie rond het detectivebureau ‘Bureau MaRit’ van Marit Johansen. Het speelt in op het actuele thema van gameverslaving, dat met de huidige Pokémon Go-rage volop in de belangstelling staat.

Alle delen uit de reeks over ‘Bureau MaRit’ zijn los van elkaar te lezen. Naast het boek is er ook een app: de izi-TRAVEL-app. Hiermee maak je een mooie wandeling over het Rotterdamse Noordereiland. Al wandelend langs de Maas ontdek je het detectivebureau MaRit.

Al  haar hele leven heeft Esther Vermeulen een voorliefde voor detectiveverhalen. Ze studeerde economie aan de HES in Rotterdam en werkt bij een IT-bedrijf, maar haar grote passie is het schrijven van spannende verhalen. In haar vrije tijd praat Esther met rechercheurs van verschillende vakgebieden en doet ze research naar politiezaken. Al haar boeken spelen zich deels af in haar geboorteplaats Rotterdam en omgeving.

 

 

Marco Sens, operationeel expert Forensische Opsporing: “Een gaaf boek met de gebruikelijke leuke opbouw en spanning. Het boek geeft een realistische kijk op een moordonderzoek met zo nu en dan een leerzame forensische touch!”

Herman Vissia, eigenaar/internet-expert BYELEX: “De HuisMeester geeft een waarheidsgetrouw beeld van hoe een gameverslaving kan ontsporen. Echt zo’n boek waar je aan begint en niet weg kunt leggen tot je de laatste bladzijde hebt gelezen. Een echte aanrader!”

Cees van Rhienen, recensent: “Leesplezier en herkenbaarheid scoren.”

Wendy Wenning, redactie VrouwenThrillers.nl: “Voor als je even geen zin hebt in zo’n pittige, gruwelijke thriller, maar gewoon lekker wil ontspannen met een leuk en spannend boek.”

 

Met dank aan Esther Vermeulen en Veltman Uitgevers voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar, mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op VrouwenThrillers.nl.

 

Titel: De HuisMeester| Auteur: Esther Vermeulen
Uitgever: Veltman: ISBN: 9789048314003|ISBN (E-book): 9789048314089|Blz: 302

De HuisMeester is vanaf 26 september 2016 verkrijgbaar (en nu  al te reserveren) bij de lokale boekhandel of via:
Veltman Uitgevers
Bol
Bruna
Libris
AKO
Eci

 

© 2016, Wendy. All rights reserved

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *