Cadeautje blogverjaardag

Vandaag is dus mijn blogverjaardag. Passie voor Boeken bestaat alweer vier jaar en wat is de tijd snel gegaan. Wat eerst een paar blogjes in de maand was is uitgegroeid tot een paar blogjes in de week. Soms erg druk mee maar ik heb er nog steeds heel veel plezier in.

Wat dan ook heel leuk was is dat toen ik een tijd geleden op Twitter een berichtje deed voor sponsors voor mooie winacties voor mijn blogverjaardag ik ontzettend veel spontane reacties kreeg. Heerlijk om mijn volgers te kunnen trakteren op zoveel te gekke winacties. Nogmaals mijn grote dank aan alle auteurs en uitgeverijen die dit mogelijk hebben gemaakt. Er komen nog drie winacties dus houd mijn blog vooral in de gaten!

Maar wat ik ook heel lief vond is dat ik een cadeautje kreeg voor mijn blogverjaardag. Edith van Walsum stuurde mij spontaan haar roman De ander op, gesigneerd, en hierbij wil ik haar nogmaals bedanken. Binnenkort laat ik weten wat ik van deze roman vond.

 

Na een kortstondig huwelijk en enkele vluchtige relaties ontmoet Maria, eindredacteur bij een regionale krant, geschiedenisleraar Joost. Ze krijgen een hartstochtelijke verhouding. Het feit dat Joost getrouwd is probeert Maria zo veel mogelijk te negeren, iets wat niet langer mogelijk is als zijn vrouw achter de affaire komt. Er volgt een abrupte en pijnlijke breuk.Na drie jaren van stilzwijgen belt Joost echter ineens op met het dringende verzoek Maria nog eenmaal te kunnen ontmoeten, precies een week later. In de daaropvolgende zeven dagen herbeleeft ze hun affaire in al zijn intensiteit en bereidt zijj zich tegelijkertijd voor op het naderende weerzien. Ook dringen sterke herinneringen aan haar jeugd zich op, aan haar dominante moeder en de schuldgevoelens jegens het overleden zusje. En dan breekt de zevende dag aan. De ontknoping die volgt is even bizar als onthutsend. De ander is een heftige en eigentijdse literaire roman,waarin passie, verlangen en verraad terugkerende motieven zijn.

 

 

 

Wendy Wenning

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *