In de brievenbus – Het vervloekte huis – Lydia van Houten

Als de 43-jarige journaliste Mikayla geconfronteerd wordt met de zelfmoord van haar man Steven, stort haar hele wereld in. Steven Jackson, geboren in Canada, blijkt echter een onverwachte erfenis voor Mikayla achter te laten: een huis in Rocky Roads, British Columbia, Canada. Samen met haar 7-jarige zoontje Jason en haar 16-jarige dochter Valerie ontvlucht Mikayla haar nu eenzame leven in Amsterdam. Ze emigreert naar Canada, in de hoop haar eerste thriller te schrijven in het klaarblijkelijk uitgestorven Rocky Roads. Al snel stuit ze op een aantal eigenaardige zaken, zoals de onopgeloste moord op Joanna la Croix van twintig jaar eerder.

Als Mikayla op eigen houtje onderzoek gaat doen naar de moord, wordt steeds duidelijker dat Rocky Roads een duister geheim herbergt. Mikayla duikt in het verleden van het stadje. Vanaf dat moment gebeuren er rare dingen in en om haar huis. Jason meent zelfs dat het spookt, dat het huis vervloekt is. Als hun hond Gollum spoorloos verdwijnt neemt Mikayla zelf het heft in handen. Ze moet en zal de onderste steen boven krijgen…

 

Met haar thrillerdebuut Doodstil liet Lydia zien dat het schrijven van thrillers haar uitstekend ligt. Haar literaire kwaliteiten omschrijven realistische scenes filmisch beschreven, spannend en boeiend tot het einde. Net zoals haar eerste thriller is Het vervloekte huis een echte ‘whodunnit’ geworden.

Het vervloekte huis verschijnt in de Maand van het Spannende Boek – 3 t/m 19 juni 2016, dat dit jaar geheel in het teken staat van de Nederlandse thriller, onder het motto: Bloed in de polder.

Met dank aan Kabook uitgevers voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar. Mijn recensie zal binnenkort gepubliceerd worden op Passie voor Boeken.

Titel: Het vervloekte huis |Auteur: Lydia van Houten
Uitgever: Kabook|ISBN: 9789082415261|Blz: 291

Het vervloekte huis is vanaf 6 juni verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of via:
Bol.com
Boekenroute.nl
Boekenwereld.com
Bruna.nl
AKO.nl
Eci.nl

Je kunt het boek natuurlijk alvast reserveren.

© 2016, Wendy. All rights reserved

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *