Twee sterke vrouwen tijdens de Eerste Wereldoorlog

PERSBERICHT
Amsterdam, 5 maart 2018

Historische roman geïnspireerd op Louise Bettingnies, alias Alice Dubois, naar wie het spionnennetwerk,dat echt heeft bestaan, werd vernoemd.

 

Op 1 mei verschijnt bij HarperCollins Holland Het Alice-netwerk van Kate Quinn.

Londen, 1947. Charlotte ‘Charlie’ St. Clair is ongetrouwd en zwanger. Haar moeder neemt haar mee naar Europa om dit ‘probleempje’ te verhelpen. In plaats van haar zwangerschap te beëindigen zoals de bedoeling was, besluit ze haar nicht Rose te gaan zoeken, die tijdens de oorlog in het door nazi’s bezette Frankrijk is verdwenen. De enige die zou kunnen weten waar ze is, is de mysterieuze Eve Gardiner. Maar Eve, die tijdens de Eerste Wereldoorlog als spion deel uitmaakte van Het Alice-netwerk, heeft zo haar eigen geheimen. Wat haar drijft is woede en de wil de man te vinden die haar, en de andere vrouwen van het netwerk, destijds zo meedogenloos heeft verraden.

In Het Alice-netwerk komen de levens van twee sterke vrouwen bij elkaar door gebeurtenissen tijdens de Eerste Wereldoorlog in een spannend en meeslepend verhaal over moed, opoffering en verlossing.

‘Zenuwslopende gebeurtenissen leiden naar een adembenemende climax, die de gekwelde personages eindelijk rust geven. Een geweldige historische roman.’ – Historical Novel Society

‘Een heerlijk boek boordevol details, dat je gewoon niet kunt wegleggen.’ – RT Book Reviews

 

OVER DE AUTEUR
Kate Quinn studeerde aan de universiteit van Boston. Ze heeft diverse historische romans op haar naam staan, waaronder de Empress of Rome Saga en twee romans over de beruchte Borgia-familie. Haar boeken zijn in verschillende talen vertaald.

 

 

 

 

 

 

Het Alice-netwerk – Kate Quinn – ISBN 978 94 027 0083 1 – paperback € 17,50 / e-book € 9,99

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *