3,5 sterren,  Beoordeling,  Genre,  Thriller & Spanning

Daisy – Susanna Florie – Recensie

  • Titel – Daisy, zolang er leven is, is er hoop
  • Auteur –  Susanna Florie
  • Uitgever – Leessst Uitgeverij
  • Aantal pagina’s – 228
  • Uitgave – Paperback en ebook
  • ISBN –  9789491863042
  • Verschenen –  oktober 2014
  • Genre – Thriller

 

Na een heftige tijd in haar leven begon Susanna Florie met haar blog: Daisyblog.
Op deze blog beschreef ze haar ervaringen. Maar de autobiografische stukjes kwamen te dichtbij en ze wilde hier niet iedereen in betrekken. Toen is Daisy ontstaan. Later Einar en nog later Nathalie. Tweeënhalf jaar later was het zover, het boek Daisy was een feit.

Arthur en Daisy zijn vijf jaar getrouwd. Drie jaar geleden zijn Daisy en Arthur de uitdaging aan gegaan om van het oude etablissement Het Slot op het Waagplein in Alkmaar een toptent te maken. Niet zozeer voor hunzelf, al voelt het wel zo voor hun, maar voor Marcus, de eigenaar. Daisy is een onzekere vrouw en vindt het moeilijk om Arthur te vertrouwen. Arthur flirt graag met andere vrouwen en zoals hij met één van de medewerkers omgaat, Nathalie, bevalt haar absoluut niet.

Hij verwart me, maakt me bang, maar ik houd van hem, meer dan van mezelf. Meer dan alle materiële zaken die ik om me heen heb verzameld en die ik gebruik als een schild. Want ik ben bang voor wat ik voel, bang om te verliezen.’

Ze zijn druk aan het werk en dan ineens een knal….en nog één. Arthur wordt geraakt en overleefd het niet. Waarom is Arthur neergeschoten en door wie? Was het ongeluk of was het moord?

Daisy bestaat uit twee delen en verschillende verhaallijnen met wisselende perspectieven. In hoofdstuk 3 maken we kennis met Einar. Einar woont nog bij zijn moeder en heeft een relatie met Eva. Eva vindt het maar niks dat Einar nog bij zijn moeder woont en tijdens een uitstapje krijgen ze hier onenigheid over. Als ze even later een auto ongeluk krijgen waarbij Eva overlijdt is Einar compleet verslagen. Het lukt hem niet om over dit verlies heen te komen en hij raakt helemaal de weg kwijt. Hij komt in aanraking met verkeerde mensen en zakt steeds verder weg.

Hij wil dood. Dood zodat hij de onmenselijke pijn in zijn hart niet meer kan voelen.’

In hoofdstuk 5 van Daisy leren we Nathalie kennen. Een meisje van 17 jaar die een verschrikkelijke jeugd heeft gehad. Een jeugd waarin misbruik en verwaarlozing orde van de dag was. Nathalie heeft een doel voor ogen en om dit te bereiken is ze bereid hiervoor heel ver te gaan, te ver.

Ergens probeert ze een stukje genegenheid te krijgen, probeert ze gezien te worden en hoopt ze op een glimp warmte.’

Na de eerste kennismaking met de diverse personages voel je langzaam de spanning opkomen. Onverwachte wendingen houden je gekluisterd aan het verhaal. Soms een iets te snelle overgang in de verhaallijnen, waardoor ik weer even terug moest schakelen. Een verhaal waarbij je goed op moet letten, maar ondanks dat is het spannend genoeg om de constante aandacht te vragen. Complexe situaties en personages die ieder hun reden hebben om anders tegen het leven aan te kijken. Levens die elkaar door de omstandigheden kruisen. Ik had al wel snel door hoe of wat, maar dat deed niets af aan het verhaal en het einde van het boek had ik mij zeker anders voorgesteld. Een boek met spanning en met veel psychologie erin verweven, Daisy is een boek wat van begin tot eind mijn aandacht heeft gehad.

Voor achtergrondinformatie, illustraties en dergelijke kan de lezer een bezoek brengen aan de website: http://www.leessst.com/Daisy/Daisy.html
Door bijvoorbeeld de illustraties te bekijken, krijg je een extra beeld mee tijdens het lezen van het boek, mooi gedaan.

sterstersterster half

Het ebook Daisy is o.a. verkrijgbaar bij Bol.com en de papieren versie is verkrijgbaar bij De Brul van Hul.

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: