Genre,  Liefdesroman

Min of meer – Suzanne Peters – Recensie

  • Titel – Min of meer
  • Auteur –  Suzanne Peters
  • Uitgever – Ellessy
  • Aantal pagina’s – 169
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789086602520
  • Verschenen –  juni 2014
  • Genre – liefdesroman

Een bijzondere liefdesrelatie.

Suzanne Peters is auteur, redactrice en tekstschrijver. Ze schrijft zowel liefdesromans als informatieve jeugdboeken over verschillende onderwerpen. Min of meer is haar achtste roman. In het najaar zal haar fantasyboek De 7 poortwachters verschijnen. Dit wordt het eerste deel van een serie voor jongeren en het eerste fantasyboek die ze via een reguliere uitgever publiceert. In het verleden heeft ze een fantasyboek in eigen beheer uitgegeven.

Min of meer is het verhaal van Donna en Tobias. Donna heeft een voorliefde voor eten en is daardoor ook veel te zwaar. Tobias is het tegenovergestelde, hij eet bijna niks en leidt aan de ziekte anorexia.

Donna is stiekem verliefd op haar collega Vince en als Vince haar voorstelt om met hem naar de sportschool te gaan, besluit ze om mee te gaan. Niet dat zij van sporten houdt, maar misschien kan ze Vince op deze manier duidelijk maken dat ze hem wel heel leuk vindt en wordt het misschien wel wat. Tobias zit ook op de sportschool, maar om heel andere redenen dan Donna. Bang dat hij een paar gram aankomt, sport hij  zoveel mogelijk. Dit in combinatie met te weinig eten zorgt ervoor dat Tobias op een gegeven moment in de sportschool flauwvalt. Donna vangt hem op en helpt hem. Dit is het begin van een bijzondere relatie.

Min of meer is een vlot geschreven verhaal met een originele insteek. Twee verhaallijnen, die van Tobias en die van Donna. Op de cover staat een weegschaal afgebeeld, deze staat op nul. Deze cover past perfect bij het verhaal.

Een man die anorexia heeft, daar hoor je eigenlijk nooit wat over. Donna is veel te zwaar en Tobias is veel te mager. Als ze elkaar leren kennen worden ze verliefd op elkaar vanwege hun beiden innerlijk en kijken niet naar het uiterlijk. Als ze langer samen, moeten ze tegen elkaar open kaart spelen. Donna moet erkennen dat ze ook een eetprobleem heeft en juist doordat het eetprobleem van Donna en Tobias absoluut tegenovergesteld is, komen ze erachter dat ze elkaar hierbij kunnen helpen. Makkelijk is het niet. Gebeurtenissen in het verleden hebben ervoor gezorgd dat beiden een eetprobleem heeft ontwikkeld en er komt een heftig verwerkingsproces aan te pas. Maar de liefde voor elkaar is groot en maakt hun beiden sterker in de strijd tegen hun probleem. Ondanks het thema is Min of meer een eenvoudig te lezen liefdesroman, een verhaal dat je mee laat leven met de hoofdpersonages.

Min of meer heb ik gelezen voor Boekenbijlage.nl.

 

Min of meer is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: