4 sterren,  Beoordeling,  Genre,  YA-thriller

Verdoofd – Cis Meijer – Recensie

  • Titel – Verdoofd
  • Auteur –  Cis Meijer
  • Uitgever – De Fontein/VBK
  • Aantal pagina’s – 240
  • Uitgave – Paperback
  • ISBN –  9789026136450
  • Verschenen –  juni 2014
  • Genre – Young Adult thriller

Nina, de zus van Lotte, is twee maanden geleden naar Parijs gegaan voor haar werk als fotomodel. De afspraak tussen de zussen is dat Nina elke week een kaartje stuurt om te laten weten dat alles goed met haar gaat. Maar dan komen er in een week twee kaarten binnen van Nina. Lotte vindt het maar vreemd, en de tekst op de kaart is zo mogelijk nog opmerkelijker: ‘PS doe de groeten aan mama.’ Hun moeder heeft de zussen en hun vader vijf jaar geleden verlaten voor een geheime minnaar en de zussen hebben geen contact meer met haar. Lotte heeft het onbestemde gevoel dat het niet goed gaat met haar zus en haalt haar vader over om naar Parijs te gaan om Nina te gaan zoeken. Voor Lotte wordt dit een zoektocht met gevaar voor eigen leven.

Misschien logeert ze bij een vriendin. Kijk goed uit hoor. Straks kom je zelf nog in de problemen.’

De cover van Verdoofd heeft een mooie uitstraling en een grote aantrekkingskracht. Verdoofd wordt verteld door Lotte en met haar verhaal word je meegenomen op een zoektocht door de straten van Parijs. Lotte en haar vader logeren bij Josephine en haar zoon Jean Paul. Josephine is een beetje typische vrouw en Lotte vraagt zich af of zij wel te vertrouwen is. Als de vader van Lotte onverwachts terug moet naar Nederland, mag Lotte nog een tijdje in Parijs blijven. Tijdens haar zoektocht naar Nina krijgt ze op een gegeven moment hulp van Jean-Paul, al vindt Lotte het moeilijk om hem te vertrouwen. Lotte heeft regelmatig gedachteflitsen van een angstig kijkende Nina, wat haar ongerustheid alleen maar versterkt.

Ze kijkt angstig. Holle ogen. Bleek. Ik knipper met mijn ogen. Weg is het beeld.

In volle vaart word je meegezogen in het verhaal, de spanning is vanaf het begin op hoog niveau aanwezig. Over het algemeen typeert een YA-thriller zich door een makkelijk en vlot te lezen verhaal en dat gaat ook zeker op voor dit boek. Het gebruik van korte zinnen en niet al te moeilijk taalgebruik zorgen voor een snelle stijl. Je wordt als lezer regelmatig op het verkeerde been gezet en de plot is zeker verrassend.

Verdoofd kreeg al veel positieve reacties en dit kan ik met volle overtuiging ondersteunen. Als debutante heeft Cis Meijer met Verdoofd een zeer goede indruk achtergelaten en mijn verwachting is dat we in de toekomst zeker nog meer van haar zullen horen. Een ijzersterk debuut met een hoog spanningsniveau!

sterstersterster

 

Verdoofd heb ik gelezen voor VrouwenThrillers.nl.

Verdoofd is o.a. verkrijgbaar bij de lokale boekhandel of bij Bol.com.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: